Huste.tv - 26.05.2017 11:00

Švehla neprišiel na výbor, začína sa oficiálny hon na Šatana

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Členovia výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom štvrtkovom zasadnutí jednohlasne odsúhlasili prezidentovi SZĽH Martinovi Kohútovi a generálnemu sekretárovi Miroslavovi Valíčkovi mandát rokovať s Miroslavom Šatanom o podmienkach, za ktorých by vykonával funkciu generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie. "Som rád, že na výkonnom výbore odznela jednoznačná dôvera v Šatana. Členovia VV SZĽH zároveň vyhlásili, že v prípade, že by Šatan súhlasil, sú pripravení za neho aj za ním navrhnutý tím jednomyseľne zahlasovať,“ uvádza tlačová správa vyjadrenie Miroslava Valíčka po skončení zasadnutia.

Výkonnému výboru SZĽH predložili členovia organizačného výboru majstrovstiev sveta do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi hodnotiacu správu mládežníckeho šampionátu. Výkonný výbor zhodnotil turnaj kladne. "Pozitívne ohlasy sme mali aj z Medzinárodnej hokejovej federácie, od jednotlivých zúčastnených tímov aj od skautov. Navyše sme sa umiestnili v top 5 návštevnosti šampionátu tejto vekovej kategórie," pokračoval Valíček.

Zúčastnení sa zaoberali aj hodnotením Tipsport ligy, I. ligy i II. ligy v ročníku 2016/2017. Prijali návrhy na nadchádzajúcu sezónu a rokovali o účasti reprezentácie SR “20“ v najvyššej súťaži. "Zmluvu s Tipsport ligou máme ešte na jeden rok. O účasti či neúčasti našej dvadsiatky v nej sa budeme ešte zaoberať. Dohodli sme sa, že tímy z I. ligy budú môcť mať vo svojom kádri maximálne troch zahraničných hráčov a minimálne sedem slovenských hokejistov do 23 rokov. Chceme týmto podporiť a rozvíjať hráčsku základňu u nás," skonštatoval ďalej Valíček.

Na štvrtkovom zasadnutí najvyššieho orgánu SZĽH sa podľa pôvodného programu malo preberať aj vystúpenie slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta 2017 v Kolíne nad Rýnom a Paríži. Z rodinných dôvodov sa však nemohol zúčastniť generálny manažér Róbert Švehla, preto členovia výkonného výboru SZĽH odsúhlasili termín mimoriadneho zasadnutia, na ktorom sa zhodnotí účinkovanie A-tímu SR na MS. Mimoriadne zasadnutie sa uskutoční vo štvrtok 15. júna.