Huste.tv - 09.06.2017 23:43

Sme vo finále majstrovstiev sveta v hokejbale!

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste/sita

Slovenskí hokejbalisti sú vo finále majstrovstiev sveta! 

V semifinále pokorili domáce Česko 1:0 po samostatných nájazdoch, rozhodol Svitana a gólman Petrík.
V riadnej hracej dobe ani v predĺžení gól v Pardubiciach nepadol. 

Slováci môžu v nedeľu dosiahnuť zlatý majstrovský hetrik!  Stačí pokoriť Kanadu!

Emóciami vybičovaný duel s Čeckom priniesol niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári si udržali čisté konto v riadnom hracom čase aj v desaťminútovom predĺžení. V nájazdoch Slováci prehrávali 0:1 a viedli 2:1, po piatich sériach bol stav 2:2. Rozhodnutie priniesla až siedma séria a v nej úspešný nájazd Patrika Svitanu, hokejistu tipsportligového tímu HK Poprad. V sobotňajšom finále si tím SR zmeria sily s výberom Kanady, Česi v súboji o bronz nastúpia proti Grékom.

Kanada je najúspešnejšou krajinou v histórii hokejbalových MS, na svojom konte má 5 zlatých a po dve strieborné a bronzové medaily. Slovenské družstvo má doteraz bilanciu 3 - 2 - 6, najcennejší kov však získalo na ostatných dvoch svetových šampionátoch. Ako jediná krajina má Slovensko medailu z každých MS v histórii, ktorá sa píše od roku 1996. Platiť to bude aj po tohtoročnom šampionáte, keďže tím SR už má istotu striebra.

MS v hokejbale 2017 - Pardubice - semifinále:

Kanada - Grécko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Slovensko - Česko 1:0 po sam nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)
Rozhodujúci sam. nájazd Svitana

Zostava SR: Petrík (Mišovec) - Minárik, Kačer, Titka, Blahút, Bujdák, Zelenka, Tupý, Dejneka - Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják