Huste.tv - 17.06.2017 10:34

Šéf poľského zväzu: Slováci boli vyspelejší, ale nepredviedli nič veľké

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Prezident poľského futbalového zväzu (PZPN) Zbigniew Boniek nebol spokojný s výsledkom piatkového duelu domácej reprezentácie do 21 rokov s rovesníkmi zo Slovenska v rámci európskeho šampionátu tejto vekovej kategórie v Poľsku. Zverenci trénera Marcina Dornu prehrali v Lubline 1:2, no podľa Bonieka slovenský tím nepredviedol "nič veľké". Uznal, že mužstvo Pavla Hapala pôsobilo vyzretejším dojmom, zároveň však dodal, že po zmene strán si Poľsko vytvorilo viac gólových príležitostí ako protivník.

Tím organizátorskej krajiny sa ujal vedenia už v 1. min, keď sa presnou hlavičkou presadil stredopoliar Patryk Lipski - momentálne hráč bez klubovej príslušnosti, predtým obliekajúci si dres Ruchu Chorzów. So slovenskými "sokolíkmi" to však neotriaslo a v prvom dejstve predvádzali hru ako z partesu. V 20. min vyrovnal po peknej akcii pravý obranca Martin Valjent, tri body pre Slovákov zabezpečil v 78. min po spolupráci s Matúšom Berom striedajúci Pavol Šafranko.

"Na slovenskej strane bola väčšia kvalita, ale súper neurobil nič veľké, aby tento zápas vyhral. Slováci si počínali lepšie s loptou na kopačkách a využili naše chyby. Druhému zásahu v našej sieti predchádzala bizarná situácia, keď jednou prihrávkou zostali vypojení z hry až piati poľskí futbalisti. Potvrdilo sa, že nás čaká ťažký turnaj a nie sme jeho favoritom," cituje Boniekove slová portál sport.interia.pl.

Podľa niekdajšieho hráča Juventusu Turín či AS Rím boli v prvom polčase lepší Slováci, ale po prestávke "tvrdili muziku" domáci. "Protivník si zaslúžil vyhrávať po prvom polčase o jeden-dva góly, ale po zmene strán sme to boli my, kto mal viac šancí na skórovanie. Slováci nakoniec potrestali jednu našu chybu a strelili víťazný gól. Samozrejme, nebyť tohto druhého gólu, moje hodnotenie by bolo určite iné," doplnil tretí najlepší futbalista sveta v roku 1982. "Slováci boli futbalovo vyspelejší, boli lepší. Výsledok pre mňa nie je prekvapením, ale vzhľadom na druhý polčas je trochu skresľujúci," uzavrel prezident PZPN.