Huste.tv - 18.06.2017 15:29

Výprava sokolíkov už v Kielcoch. Cestou z Lublinu zneli slovenské hity

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, SFZ

Výprava slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov sa z Lublinu v nedeľu presunula do Kielcov, dejiska druhého vystúpenia proti Anglicku v rámci základnej A-skupiny na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku. Ako je známe, prvú úlohu v rámci poľskej misie majú zverenci trénera Pavla Hapala úspešne za sebou: v piatok zvíťazili nad domácimi rovesníkmi 2:1, hoci už od 1. min prehrávali. Akékoľvek víťazstvo v Kolporter Arene v Kielcoch nad Anglickom by pre mladých Slovákov znamenalo výrazné priblíženie k vytúženému postupu do semifinále.

"Výprava Slovákov sa dnes po 9.30 h vydala do dvestotisícového mesta v Svätokrížskom vojvodstve v okrese Powiat Kielce a po viac ako 2,5-hodinovej ceste sa hráči a realizačný tím ubytovali v hoteli Roczysko," uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Počas spomenutej nedeľňajšej cesty hrala na palube autobusu výhradne slovenská hudba. "Stojí za pozornosť, že ´diskotéku´ odštartovala skladba ´Hej Sokoly´ v podaní IMT Smile a Ondreja Kandráča. Príjemnú atmosféru počas cesty temperovali ďalšie známe slovenské hity a na svoje si prišla aj partia kartárov v zložení Nikolas Špalek, Tomáš Vestenický, Albert Rusnák a László Bénes," prezrádza ďalej web SFZ.

Slovenská "dvadsaťjednotka" absolvuje v nedeľu podvečer na pätnásťtisícovom štadióne v Kielcoch oficiálny predzápasový tréning, výkop pondelňajšieho duelu proti Anglicku je na programe o 18.00 h. Mladí Angličania v piatok hrali bez gólov s obhajcami prvenstva - Švédmi.