Huste.tv - 19.06.2017 09:02

Donnarumma ako Dollarumma. Gólmana zahádzali falošnými peniazmi

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Mladý taliansky futbalový brankár Gianluigi Donnarumma sa v nedeľňajšom dueli ME hráčov do 21 rokov v Poľsku proti tímu Dánska (2:0) stal terčom fanúšikov svojho materského klubu AC Miláno. Osemnásťročný gólman sa minulý týždeň nedohodol s "Rossoneri" na novom kontrakte. Výkonný riaditeľ organizácie Marco Fassone to oznámil vo štvrtok po rokovaniach s agentom Minom Raiolom: "Je to definitíva a sme z nej smutní, ale pôjdeme ďalej."

Priaznivci milánskeho klubu dali Donnarummovi počas nedeľňajšieho stretnutia v Krakove pocítiť, čo si o jeho rozhodnutí myslia. Zahádzali ho napodobeninami bankoviek, ktoré sa rozlietali po celej šestnástke. Okrem toho za jeho bránkou vyvesili transparent s nápisom "Dollarumma" ako narážku na to, že dáva prednosť vábeniu bohatších európskych klubov pred zotrvaním na milánskom San Sire. Talentovaný gólman sa incidentom nenechal rozhodiť a nakoniec vychytal čisté konto.

Terajší zamestnávateľ Donnarummu sa musí rozhodnúť, či predá žiadaného gólmana, kýmhuste sa skončí platnosť jeho zmluvy ešte na sezónu 2017/2018. Donnarumma sa predvlani v októbri vo veku 16 rokov, 8 mesiacov a 6 dní stal historicky najmladším brankárom v základnej zostave niektorého tímu Serie A a medzičasom sa vypracoval na oporu "rossoneri". Osemnásťročný gólman už má za sebou aj štyri vystúpenia v reprezentácii Talianska a všeobecne ho označujú za nástupcu iného Gianluigiho - už takmer legendy Buffona.