Huste.tv - 19.06.2017 14:00

Slovenskí futbalisti chcú hrdo reprezentovať. Čaká ich duel s Anglickom

Branislav Tesák Autor: Branislav Tesák, redakcia/IB | Zdroj: noviny.sk

KIELCE - Slovenskí futbalisti sa stretnú v ďalšom zápase na Majstrovstvách Európy do 21 rokov s Anglickom. Hráči Albiónu majú na svojom konte jeden bod, zatiaľ čo slovenskí sokolíci, tri. "Slováci ma ohromili, totálne rešpektujem ich tím," povedal pred pondelňajším zápasom tréner Anglicka, Adrian Boothroyd.

Tréner sokolíkov Pavel Hapal ale považuje výber Albiónu za najťažšieho protivníka v skupine.

"Oni vykazujú neskutočnú silu. Sú veľmi rýchli, dôrazní, takže na to sa musíme dobre pripraviť," myslí si Hapal. 

Fakt, že my sme na úvod šampionátu zdolali domáce Poľsko a Angličania iba remizovali so Švédmi, ich môže dostať pod väčší tlak.

"Angličania majú vynikajúci tím a mladých hráčov, ktorí sú na ten tlak zvyknutí," hovorí Milan Škriniar. 

Ak dokáže Slováci vyhrať a Švédsko potom nezdolá Poliakov, budeme už ako víťaz skupiny v semifinále. Predzápasovými špekuláciami sa ale Slováci nezaoberajú.

"My do toho dáme všetko a budeme hrdo reprezentovať našu krajinu," povedal Matúš Bero. 

V súboji s Poľskom pomohla našim chlapcom až nečakane silná podpora z tribún. V presile kibicov sa slovenskí priaznivci nestratili a dnes by ich malo byť na štadióne v Kielcoch ešte viac.

Branislav Tesák

Branislav Tesák

Narodil som sa 27.6.1974 v Bratislave. Žijem v Petržalke - Ovsišti. Som ženatý, mám dve deti, syna (2005) a dcéru (2008). Po vychodení ZŠ som študoval na Gymnáziu Makarenkova (dnes Einsteinova) v Bratislave. Som absolventom katedry žurnalistiky na FiF UK. Už od vysokoškolských čias som pracoval v denníku Šport na futbalovom oddelení. Tam som zotrval do konca augusta 2003 a od 1. septembra 2003 pracujem v športovej redakcii TV JOJ. Medzi moje najväčšie záľuby patrí samozrejme šport, najmä futbal a futsal, ktorý ešte stále aktívne hrávam v Lige 40. Rád si prečítam alebo pozriem dobrú kriminálku.

Viac článkov od autora