Huste.tv - 22.06.2017 09:31

Vegas Golden Knights si nevybrali Slováka. Získali Fleuryho či Neala

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Tím Vegas Golden Knigts už má svojich hokejistov, ale nie je medzi nimi ani jeden Slovák. Nováčik NHL si v rozširovacom drafte v rámci slávnostného odovzdávania výročných cien vybral z každého tímu súťaže po jednom hráčovi, ktorí budú tvoriť kostru jeho tímu, resp. môžu poslúžiť na ďalšie transakcie či výmeny. A hneď ich aj využili. Golden Knights draftovali 3 brankárov, 13 obrancov a 14 útočníkov. Neskôr získali ďalších päť hráčov a osem draftových volieb.

Prvou voľbou generálneho manažéra Golden Knights Georgea McPheeho bol brankár Calvin Pickard z Colorada, neskôr pribudli Jean-Francois Berube (predtým NY Islanders) a napokon ako čerstvý víťaz Stanleyho pohára Marc-André Fleury (Pittsburgh), ktorý by mal byť brankárskou jednotkou nováčika. Desiatykrát v rade bol v rozširovacom drafte NHL vybraný ako prvý brankár.

Medzi zvučné mená v obrane patria Marc Methot (Ottawa), Alexej Jemelin (Montreal) či Jason Garrison (Tampa Bay). "Zlatí rytieri" si vybrali až 15 obrancov, z čoho je zrejmé, že sa bude s nimi naďalej obchodovať.

V útoku má najsilnejší cveng meno James Neal, čo je nedávny finalista bojov o Stanley Cup v drese Nashvillu. Ďalšími známymi persónami zámorských arén sú David Perron (St. Louis), Erik Haula (Minnesota) či Oscar Lindberg (NY Rangers). Už skôr Golden Knights podpísali skvelého Rusa Vadima Šipačova a dodatočnou výmenou z Tampy Bay získali ďalší ruský talent Nikitu Guseva.

Celkovo sa aktuálne na súpiske nového tímu NHL nachádza 22 útočníkov. Slovák medzi nimi chýba, ale objavilo sa tam jedno české meno. Z Detroitu si Vegas vybrali Tomáša Noska, ktorý takmer celú sezónu odohral na farme v Grand Rapids v AHL a pomohol im k triumfu v Calderovom pohári. Okrem konkrétnych hráčov získali Golden Knights aj desať volieb do ďalších draftov s možnosťou vybrať si potrebného hráča. Do prvého tímu sa dostane iba obmedzený počet hráčov, niektorí pôjdu na výmenu, iným skončia zmluvy alebo pôjdu na farmu.