Huste.tv - 19.07.2017 12:06

Naša liga štartuje na HUSTE.tv už tento víkend. Aká zmena nás čaká?

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Len 57 dní trvá prestávka medzi jednotlivými sezónami futbalovej Fortuna ligy. Futbal je teda späť medzi nami a všetky zápasy budete môcť sledovať naživo a bezplatne na internetovej televízii HUSTE.tv. Nielen v počítačoch, ale aj na mobiloch a tabletoch v celom svete budete mať k dispozícii možnosť vidieť každý jeden zápas naživo, v archíve i v zostrihu.

Ale to už viete. To, čo potrebujete pred štartom Fortuna ligy vedieť, je zmena v systéme ligy. 33-kolový starý systém fungoval od sezóny 2007/2008 a čoskoro bol označovaný za nespravodlivý, keďže niektoré z tímov mali automaticky výhodu viacerých domácich zápasov. 

Podľa nového modelu odohrá dvanásť tímov najskôr 22-kolovú základnú časť. V nej sa stretne každý s každým raz doma a raz vonku. Prvé kolo je naplánované na najbližší víkend 22. – 23. júla, posledné na víkend 3. – 4. marca, kedy pôjde o tretie jarné kolo. 

Následne sa účastníci rozdelia do skupín na dve šesťčlenné polovice. Prvá bude bojovať o majstrovský titul, druhá o záchranu. Všetky body získané v základnej časti si mužstvá prenesú aj do nadstavby. Opäť bude hrať každý s každým doma i vonku, čo predstavuje desať kôl, dokopy sa teda odohrá "len" 32 kôl.

Tešíme sa na nový ročník, pripravili sme na HUSTE.tv pre vás niektoré novinky, preto veríme, že si našu slovenskú futbalovú scénu nenecháte ujsť, či už účasťou priamo na tribúnach štadiónov, alebo na svojich počítačoch, tabletoch a mobiloch vďaka HUSTE.tv