Huste.tv - 19.07.2017 21:23

Žilina zvíťazila v Kodani. K úplnej spokojnosti chýbal gól

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita

Futbalisti MŠK Žilina nepostúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2017/2018 a rozlúčili sa s pohárovou Európou. Žilinčania po minulotýždňovej domácej prehre 1:3 v stredajšej odvete 2. predkola na pôde dánskeho FC Kodaň zvíťazili 2:1, nepridali však tretí gól nevyhnutný na predĺženie a udržanie nádeje. Do 3. predkola LM prenikol účastník skupinovej fázy vlaňajšej edície tohto kontinentálneho pohára číslo jeden.

Zverenci Adriána Guľu po prvom polčase viedli gólom Yusufa Otubanja. Krátko po zmene strán vyrovnal Slovinec Benjamin Verbič, v 57. min poslal MŠK presnou hlavičkou opäť do vedenia Filip Kaša. Následná žilinská snaha nepriniesla slovenskému šampiónovi úspech, v nadstavenom čase zlyhal v obrovskej príležitosti striedajúci Ramil Šejdajev.

FC Kodaň si v 3. predkole zmeria sily s macedónskym Vardarom Skopje, ten si v 2. predkole poradil so švédskym Malmö FF (1:1 vonku, 3:1 doma). Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 25. a 26. júla, odvety sa uskutočnia 1. a 2. augusta.

Futbalová Liga majstrov 2017/2018 - 2. predkolo - odveta:

FC Kodaň (Dán.) - MŠK Žilina (SR) 1:2 (0:1) - prvý zápas 3:1, do 3. predkola postúpil FC Kodaň
Góly: 48. Verbič (z pok. kopu) - 19. Otubanjo, 57. Kaša, ŽK: 69. Vavro, 85. Škvarka (obaja Žilina), rozhodoval: Lardot (Belg.)

Kodaň: R. Olsen - Boilesen, Lüftner, E. Johansson, Bengtsson - Verbič, Greguš, U. Matič (66. Kvist), Toutouh - Sotiriou (67. A. Pavlovič), Santander
Žilina: Mandous - Vallo (75. Králik), Kaša, Vavro, Mazáň - Cociuc (66. Šejdajev), I. Diaz, Škvarka - Špalek, Otubanjo, Polievka (61. S. Mráz)

Tréner Adrián Guľa pred odvetou pristúpil k trom zmenám v základnej zostave. Pre trest za červenú kartu nemohol na ihrisko Káčer, na lavičke zostali Králik a Jankauskas. Ich miesta zaujali Cociuc, Kaša a Polievka. Domáci nastúpili bez kapitána z úvodného duelu Kvista a trojgólového hrdinu spod Dubňa Pavloviča. Kodaň začala aktívnejšie, v úvodnej štvrťhodine dvakrát pohrozil Sotiriou a po zaváhaní brankára Mandousa aj Matič. Dôležitého úvodného gólu sa napokon dočkali Žilinčania - v 19. min sa Otubanjo výborne uvoľnil v pokutovom území a prekonal Olsena, jeho strela sa od brvna odrazila za bránkovú čiaru. V nasledujúcich minútach boli nebezpečnejší Kodančania; vo veľkých príležitostiach sa ocitli predovšetkým Santander a Verbič, ktorého pokus pred bránkovou čiarou zastavil Vavro. Tesne pred prestávkou ešte Mandousa preverili Verbič a Greguš.

Dve minúty po zmene strán dostali Kodančania od svojho súpera darček - Diaz na kraji pokutového územia fauloval Bengtssona a Verbič s istotou premenil pokutový kop - 1:1. Pre Žilinčanov však v tej chvíli naďalej platilo, že musia pridať minimálne dva góly. Prvý z nich dosiahli onedlho: v 57. min si na Škvarkov roh nabehol stopér Kaša a presnou hlavičkou poslal svoj tím do vedenia. Dvadsať minút po začiatku druhého polčasu poslal tréner Solbakken na ihrisko spomenutú dvojicu Kvist, Pavlovič, vzápätí Otubanjo hlavičkou ohrozil bránku domácich. Štvrťhodinu pred koncom sa v dobrých streleckých pozíciách ocitli Škvarka aj Mazáň, napokon bol z toho len rohový kop. V 83. min sa k strele v šestnástke dostal striedajúci Pavlovič, jeho pokus však šiel nad bránku. O tri minúty neskôr Škvarka z diaľky preveril Olsena. Záverečné minúty už zmenu skóre na štadióne Parken nepriniesli, v 91. min totiž striedajúci Šejdajev v stopercentnej šanci pred Olsenom zlyhal a zblízka zakončil mimo priestoru troch žrdí.