Huste.tv - 14.08.2017 16:59

Koľko zápasov dostal Cristiano Ronaldo za sotenie do rozhodcu?

Huste Autor: Huste

Stop na päť stretnutí pre Cristiana Ronalda - taká je konzekvencia červenej karty a následného konania portugalského ofenzívneho tromfu Realu Madrid v 82. min nedeľňajšieho prvého zápasu futbalového Španielskeho superpohára na ihrisku FC Barcelona. Teoreticky mu hrozil dištanc na tucet duelov.

Po tom, ako rozhodca De Burgos Bengoetxea Ronalda vylúčil (druhú žltú kartu mu dal za pád, ktorý vyhodnotil ako "nafilmovaný"), hráč ho sotil na znak nesúhlasu. Arbiter to uviedol v zápise.

Tridsaťdvaročný Cristiano Ronaldo konkrétne bude nútené stáť jedno stretnutie za červenú kartu a štyri zápasy za sotenie rozhodcu do chrbta. Vynechá odvetu Španielskeho superpohára a štyri duely nového ročníka najvyššej súťaže na Pyrenejskom polostrove La Ligy. Najbližšie sa bude môcť predstaviť 20. septembra proti Betisu Sevilla. Do desiatich dní sa môže odvolať.

Podľa článku 96 pravidiel Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) rozpätie zákazu štartu v takýchto prípadoch je štyri až dvanásť súbojov. Podľa zázemia Realu nie je náhoda, že mužstvo v štyroch z ostatných piatich konfrontácií "El Clásico" finišovalo pre vylúčenia s menším počtom hráčov. "Opakuje sa to v každom zápase, ale dnes... presiahlo to všetko, čo bolo doteraz," povedal podľa portálu Marca jeden zo zverencov Zinedina Zidana, ktorý chcel zostať v anonymite.

Prvý duel Španielskeho superpohára ovládli hráči Realu: triumfovali 3:1. Pred stredajšou odvetou (23.00 h SELČ) na Štadióne Santiaga Bernabéua sú blízko k zisku cennej trofeje, ktorú naposledy ukoristili v roku 2012. "Biely balet" sa ujal vedenia v 50. min, keď si Gerard Piqué po centri Marcela dal vlastný gól. Z pokutového kopu vyrovnal v 77. min Lionel Messi, ale v záverečnej desaťminútovke Cristiano Ronaldo utešenou strelou z 15 m do "šibenice" a Marco Asensio zariadili triumf Realu.