Huste.tv - 15.08.2017 15:26

Brankár Viktorie Plzeň prišiel o vodičský preukaz za jazdu v opilosti

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Trojročný zákaz riadenia motorového vozidla a pokuta 150-tisíc českých korún, taký je trest pre futbalového brankára Viktorie Plzeň Petra Boleka. Uložil mu ho okresný súd v Ostrave za jazdu pod vplyvom alkoholu. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť. Informuje o tom web isport.cz.

"Boleka zastavila policajná hliadka v Ostrave pri bežnej cestnej kontrole v noci zo 7. júla a pri dychovej skúške prístroj nameral hodnotu 2,26 promile alkoholu," uviedol hovorca súdu Lukáš Delong. V plzenskom klube boli z prípadu zaskočení: "Pre nás je to úplne nová informácia, budeme sa ňou zaoberať a riešiť na klubovej úrovni," povedal tlačový hovorca Viktorie Václav Hanzlík.

Tridsaťtriročný brankár chytal v minulosti aj na Slovensku, keď od 1. júla 2008 do 1. júla 2009 si obliekal dres ViOn-u Zlaté Moravce a poldruha roka strávil v FK Senica (1. január 2010 - 1. júl 2012). Odtiaľ prestúpil v lete 2012 do Viktorie Plzeň.

Bolek je vo Viktorii dlhoročný náhradník Matúša Kozáčika, pričom šancu dostáva väčšinou len vtedy, keď je slovenský brankár zranený. Slovenský reprezentačný gólman sa v posledných týždňoch dáva dohromady po operácii kolena, ale už dlhší čas trénuje s mužstvom. V ostatnom ligovom zápase Plzne so Sigmou Olomouc bol v bránke Viktorie Aleš Hruška, Kozáčik sedel na lavičke náhradníkov.

Bolek je ďalším hráčom Plzne, ktorý sa dostal do problémov po jazde pod vplyvom alkoholu. Obranca a opora mužstva David Limberský bol účastníkom nehody s alkoholom v krvi v Prahe a dokonca sa polícii pokúsil uniknúť. Jedna z letných posíl mužstva Aleš Čermák mal vážnu nehodu po poslednom zápase minulej sezóny, ktorý odohral ešte v drese Sparty Praha. Údajne tiež šoféroval v opilosti.