Huste.tv - 16.08.2017 11:22

Liverpool urobil dôležitý krok k skupinovej fáze Ligy majstrov

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Anglický futbalový klub FC Liverpool po utorňajšom prvom zápase play-off Lig majstrov na ihrisku nemeckého Hoffenheimu drží v rukách "priaznivé karty" na postup do skupinovej fázy. "The Reds" mohli po zápase ďakovať najmä brankárovi Simonovi Mignoletovi. Dvadsaťdeväťročný Belgičan už v 12. min zneškodnil pokutový kop Chorváta Andreja Kramariča a v neskoršom priebehu stretnutia vytiahol ďalšie dôležité zákroky. Prekonal ho až v 87. min domáci Mark Uth, ktorý znížil prehru Hoffenheimu 1:2.

"Do odvety na Anfielde sme chceli ísť s čistým štítom. Sme trochu sklamaní, že sme na konci dostali gól. Vedeli sme, že to bude ťažký duel. Simon Mignolet predviedol pri jedenástke skvelý zákrok," pochválil spoluhráča kapitán LFC Jordan Henderson.

"Ak by mi niekto pred stretnutím povedal, že zvíťazíme, bral by som akýkoľvek výsledok, aj 8:7. Samozrejme, v tejto chvíli som spokojný s výsledkom, ale štve ma inkasovaný gól. Myslím si, že sme si v defenzíve počínali dobre. Hoffenheim hrá špecifickým štýlom, ktorý sa naozaj ťažko bráni, a tak sa domnievam, že nám to šlo dobre a súperovi sme spôsobili množstvo problémov," vyhlásil po stretnutí tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Toho mimoriadne potešil obranca Trent Alexander-Arnold, ktorého priamy kop z 35. min poslal hostí do vedenia. Druhý zásah zariadil obranca nemeckého zástupcu Haavard Nordtveit, keď usmernil do vlastnej siete center Jamesa Milnera. "Musím povedať, že keď 18-ročný chlapec takto kopne priamy kop, je to pre mňa omnoho vzrušujúcejšie a zaujímavejšie ako malá chybička pri góle súpera. Stále sa má čo učiť, ale je to skvelý hráč a radšej beriem výsledok 2:1 ako 1:0," doplnil Klopp.