Huste.tv - 23.08.2017 10:00

Hamšík priviedol Neapol do skupinovej fázy Ligy majstrov

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita

Taliansky futbalový klub SSC Neapol si druhý rok po sebe zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov. Rozhodol o tom utorňajší odvetný duel play-off na ihrisku francúzskeho OGC Nice, v ktorom "partenopei" triumfovali 2:0, rovnako ako minulý týždeň pod Vezuvom. "Aj v odvete sme dokázali, že sme skvelé mužstvo, zaslúžene sme postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. Účasť medzi najlepšími tímami v Európe je odmena za naše výborné výkony," uviedol po stretnutí neapolský kapitán Marek Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.

Tridsaťročný Banskobystričan krátko po zmene strán nasmeroval svoj tím za víťazstvom, keď jeho ukážkový prízemný center usmernil do odkrytej bránky Španiel José Callejón. Definitívu ponúkol v 89. min presnou strelou k žrdi Lorenzo Insigne. "Hovorí sa, že naša hra sa podobá videohre? No tento výraz sa mi páči. V minulej sezóne sme odohrali vyrovnané zápasy proti neskoršiemu víťazovi LM Realu Madrid, v lige sme získali rekordných 86 bodov. Napriek tomu sme priamo nepostúpili do Ligy šampiónov. Na ihrisku sme však ukázali, že naše miesto je medzi najlepšími tímami Európy," doplnil líder slovenskej reprezentácie.

Neapol spozná súperov v skupinovej fáze vo štvrtok. Tím trénera Maurizia Sarriho sa nachádza v treťom výkonnostnom koši. Teoreticky môže opäť natrafiť na úradujúceho víťaza LM Real Madrid či parížsky St. Germain posilnený o Brazílčana Neymara, ktorý na nachádza v 2. koši. "Aké mužstvá by som chcel v našej skupine? Uvidíme, ako dopadne žreb. Teraz sa chvíľku radujeme, ale potom už budeme myslieť na nedeľu, na duel talianskej ligy proti Atalante Bergamo. Chceme ho zvládnuť," skonštatoval Hamšík, účastník MS 2010 aj ME 2016.

Kapitán SSC na diaľku podporil obyvateľov Ischie. Ostrov nachádzajúci sa približne 30 km od Neapola postihlo v utorok zemetrasenie. "Myšlienkami sme pri ľuďoch z ostrova Ischia. V mene celého nášho mužstva by som rád vyjadril úprimnú sústrasť rodinným príslušníkom obetí," úprimne povedal Marek Hamšík.