Huste.tv - 25.08.2017 11:40

Višňovský bez škrupúľ: Nový tréner Ramsay má jednu chybu!

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita/huste

Pre Višňovského aj Handzuša bola spolupráca s Ramsaym veľká skúsenosť. Bude pokračovať?
Michal Handzuš: "Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť, ktorá sa mi miestami aj páčila"

ŽILINA 25. augusta (SITA) - Úvodná akcia slovenskej hokejovej reprezentácie na začiatok olympijskej sezóny priniesla veľa hlavnému trénerovi Craigovi Ramsaymu, ale aj všetkým hráčom a tiež zatiaľ dočasným pomocníkom kanadského kouča Michalovi Handzušovi a Ľubomírovi Višňovskému. Obaja prijali možnosť pridať ruku k dielu na augustových tréningoch a počas zápasov proti Česku, v ktorých Slováci triumfovali v Třinci 2:0 a prehrali v Žiline 1:2. "Je to paradox, ale pri prehre v Žiline sme hrali lepšie ako v stredu pri víťazstve v Třinci. Najmä prvá tretina bola veľmi dobrá, no druhá nám ušla a tam sa otočil výsledok. Česi boli veľmi dobrí, mali dosť šancí, ale náš brankár opäť chytal výborne. V ofenzíve sme mali problém udržať puk a utvoriť si viac šancí, no v obrane sme hrali relatívne dobre,“ myslí si Michal Handzuš.

"Boli to dva tréningové dni a dva zápasy, takže len veľmi zhruba sme si prebrali systém. Napríklad presilovky a oslabenia sme vôbec nenacvičovali, to sa bude viac trénovať na ďalších zrazoch. Bude potrebné aj potvrdenie systémov. Najviac sme sa teraz venovali defenzívnej činnosti v obrannom pásme a to sa aj ukázalo - padlo málo gólov. Aj tam boli chyby, brankári však chytali vynikajúco. Najviac času sa za štyri dni venovalo obrannému pásmu, tam to chalani hrali veľmi dobre,“ pokračoval.

Spoluprácu v reprezentácii s Craigom Ramsaym či Ľubomírom Višňovským si Handzuš pochvaľoval. “Sme zvyknutí presne na také koučovanie, na všetky veci, ktoré Craig prináša. Ja aj Ľubo sme v tom hrali 15 rokov a nebolo to pre nás nič nové. Chalanom sme sa snažili čo najviac vysvetľovať, čo od nich žiada. To je teraz najdôležitejšie, aby trénera pochopili a ukázali to aj na ľade. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť, ktorá sa mi miestami aj páčila. Je to úplne iné ako hrať, vtedy človek toho nemôže veľa ovplyvniť,“ prezradil Handzuš, ktorý stále zvažuje, či bude pokračovať v hráčskej kariére. Je možné, že skúsenosť z ostatného týždňa mu pomôže v rozhodovacom procese. "Nikdy som neplánoval, ale veci sa môžu zmeniť. Veľmi to ani teraz neplánujem,“ povedal.

A čo hovorí na prácu iného nováčika na reprezentačnej striedačke Ľubomíra Višňovského? "Myslím si, že bol výborný. Tak ako on striedal bekov, bolo vidieť, že má skúsenosti. Keď som sa na to niekedy pozeral, cítil som, že by som mal omnoho väčšie problémy,“ poznamenal.

Niekdajší výborný obranca Višňovský svojmu bývalému reprezentačnému spoluhráčov poďakoval za kompliment. "V prvom zápase som mal trochu problémy v úvode, pretože v treťom striedaní sa nám zranil bek a museli sme točiť sedem obrancov. Každého sme chceli vidieť a museli sme hráčov točiť. Prvýkrát na striedačke a hneď som musel nájsť nejaký systém na nepárny počet obrancov. Vo štvrtok to šlo, mali sme štyri dvojice a nekombinovali sme to. V závere sme sa snažili o vyrovnanie a posielali tam skúsenejších častejšie. Ja by som mal pochváliť Miša, ktorý všetko veľmi rýchlo vidí a chalanom dokáže poradiť. Pomáhal každému, mne aj Craigovi Ramseymu. Pracovať s hlavným koučom bola obrovskú skúsenosť. Veľmi dobre komunikuje a vždy má dobrý nápad. Jediný menší problém, ktorý teraz mal, bol fakt, že ešte nepoznal chalanov a ťažko sa mu vyslovujú mená. Inak to bola dobrá spolupráca,“ povedal 41-ročný rodák z Topoľčian, ktorý hráčsku kariéru oficiálne ukončil v lete 2016 exhibíciou v Bratislave.

Tréner Craig Ramsay už vo štvrtok prezradil, že Handzuša s Višňovským by mal rád po svojom boku aj v budúcnosti. Ako to vidí pod Tatrami populárny "Višňa"? "V prvom rade sa potrebujem poriadne vyspať, po prehre som trochu vytočený. Polovicu zápasu sme hrali super a potom prišiel výpadok. Keď som bol hráč, niečo som mohol ovplyvniť a niečo spraviť na ľade. Takto sa to nedá. Tréner niečo naznačil, ale konkrétnu ponuku som nedostal. Nechcem sa na nič vyhovárať. Fakt si to musím dobre premyslieť, je to poriadny ´žrút´ času aj energie. A keď prídu veľkú turnaje, všetci dobre vieme, ako to na Slovensku vyzerá. Sú tam obrovské tlaky od fanúšikom. Musím si to rozmyslieť,“ skonštatoval Višňovský.