Huste.tv - 27.08.2017 07:06

Reputácia boxu ostáva nedotknutá, McGregora uchránil rozhodca v 10. kole

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

LAS VEGAS - Štyridsaťročný Floyd Mayweather zdolal v najočakávanejšom boxerskom zápase tohto roka Conora McGregora. Šampión miešaných bojových umení (MMA) a tiež UFC (Ultimate Fighting Championships) podľahol majstrovi boxu v desiatom kole po technickom knokaute. Mayweather tak môže po 50-tom víťazstve v profi kariére odísť do zaslúženého dôchodku. 

Americký šampión sa vrátil do ringu po dvoch rokoch v lasvegaskej T-Mobile Aréne pred dvadsaťtisíc divákmi. Prijal totiž neobvyklú a kontroverznú výzvu na súboj medzi boxerom z ringu a bojovníkom z klietky. 

McGregor v úvode začal aktívne, avšak často využíval v boxe nepovolené údery, čo mohla byť aj snaha o vyvedenie súpera z pokoja, ktorý vyžaroval. Až v siedmom kole začal Mayweather útočiť aktívnejšie a bolo len otázkou času, kedy bude populárny Ír počítaný. V desiatom kole po sérii úderov síce na kolená nepadol, bol však otrasený a rozhodca zápas ukončil napriek tomu, že sa McGregor vôbec necítil byť porazený. 

Mayweather touto síce netradičnou, ale predsa päťdesiatou výhrou, vyrovnal rekord legendy Rockyho Marciana. Zarobil si tak vyše 400 miliónov dolárov, na konto McGregora by mali pripísať sumu 150 miliónov dolárov.

"Floyd bol trpezlivý, počkal si na svoju príležitosť. Ja som sa snažil, ale nebolo pre mňa jednoduché prispôsobiť sa pravidlám boxu. Zatiaľ nechávam otvorené, či sa ešte vrátim do profiringu," uviedol Conor McGregor v ringu.

"Ponúkli sme divákom, čo chceli. Bol to ťažší zápas ako sa pôvodne čakalo a Conor bol náročnejší súper ako sa predpokladalo. Môj plán bol počkať si na správny moment, chcel som, aby sa súper vyšťavil v prvých kolách a snažil som sa zachytil čo najviac jeho úderov. Som poctený ziskom 50. víťazstva. Nedosiahol by som ich bez fanúšikov a všetkých svojich podporovateľov. Patrí im veľká vďaka," skonštatoval Mayweather, bronzový medailista z olympijských hier v Atlante 1996 v tzv. mušej hmotnostnej kategórii.

Americký šampión zároveň zdôraznil, že viac návratových zápasov v profiringu neplánuje. "Toto bol určite môj posledný boj. Teraz sa už len teším na uvedenie do Siene slávy. Vybral som si na to najlepšieho tanečného partnera," dodal Mayweather.

Šou tak skončila.