Huste.tv - 18.09.2017 09:30

V kempoch ešte šestnásť Slovákov, Pospíšil už na farme

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Dovedna sedemnásť slovenských hokejistov v druhej polovici predchádzajúceho týždňa začalo boj o pozície v kluboch zámorskej NHL v prvých tímoch profiligy. Predsezónne kempy nútene absentujú hneď traja Slováci, medzi nimi aj útočník Chicaga Marián Hossa, ktorý pre kožné problémy vynechá celú sezónu 2017/2018. S Los Angeles sa zatiaľ nebude pripravovať krídelník Marián Gáborík a s Edmontonom obranca Andrej Sekera, obaja sa zotavujú zo zranení.

Viacerí Slováci v kempoch sú z minulosti oporami svojich družstiev. V Bostone je tradičným ťahúňom obranca Zdeno Chára a ukázal to aj na testoch, v ktorých urobil najviac zhybov zo všetkých hráčov. V organizácii Bruins sa bude usilovať čo najstabilnejšie etablovať útočník Peter Cehlárik. Marek Hrivík si v minulosti zahral v NHL za New York Rangers, teraz je už hráčom Calgary Flames a pokúsi sa preraziť na dlhší čas do profiligy. Tomáš Tatar bol v uplynulej sezóne ťahúňom Detroitu a na služby Dubničana sa budú Red Wings spoliehať aj po presťahovaní z Joe Louis Areny do Little Caesars Areny. O pozície v zostave Chicaga budú bojovať útočníci Richard Pánik a Tomáš Jurčo. Brankára Jaroslava Haláka čaká boj o post jednotky v New Yorku Islanders, Petra Budaja zase v Tampe Bay. Mladý bek Martin Marinčin sa bude snažiť presvedčiť trénera Mika Babcocka o svojich kvalitách aj pred ročníkom 2017/2018 a Marko Daňo sa o to pokúsi vo Winnipegu.

O príležitosť bojujú aj mladíci, ktorí ešte v NHL nikdy nehrali - Adam Ružička v Calgary, Radovan Bondra v Chicagu, Martin Réway v Montreale, Marián Studenič v New Jersey, Christián Jaroš v Ottawe, Erik Černák v Tampe Bay a Kristián Pospíšil v Toronte. Pospíšila v nedeľu preradilo vedenie Maple Leafs do tímu farmárskej AHL Toronto Marlies

Po úvodných testoch a tréningoch prišli na rad už aj prípravné zápasy, ich kolotoč sa rozbehol v sobotu. V prvom súboji Vancouver vyhral nad Los Angeles 4:3 po predĺžení, v nedeľu Canucks podľahli nováčikovi súťaže Vegas Golden Knights 4:9 a NY Islanders zdolali Philadelphiu 3:2 po predĺžení.