Huste.tv - 20.09.2017 09:25

Veľkolepý Messi. Na slávnom Camp Nou strelil už 300 gólov

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Najvyššej španielskej futbalovej súťaži v novom ročníku 2017/2018 naďalej vládnu hráči FC Barcelona. Katalánci v doterajších piatich kolách nestratili ani bod a ich dominantné postavenie si v utorok "zlízli" futbalisti z baskického Eibaru, ktorí z trávnika favorizovaného protivníka odišli s debaklom 1:6. Pod vysoký triumf "blaugranas" sa podpísal najmä štvorgólový Lionel Messi. Tridsaťročný Argentínčan dosiahol v stretnutí zaujímavý míľnik - pred domácimi fanúšikmi na Camp Nou dosiahol uz 300 gólov v sumáre všetkých súťaží. V tejto sezóne zaznamenal 12 gólov, z toho deväť v La Lige.

"Messi je veľkolepý. Je pre mňa cťou hrať s ním. Vždy niečím prekvapí, je z inej planéty," zložil spoluhráčovi poklonu portugalský pravý obranca Nélson Semedo. Slová chvály pridal aj hlavný tréner Barcelony Ernesto Valverde: "Je to najinteligentnejší hráč, akého som kedy videl na futbalovom trávniku. Ani neviete ako, ale zrazu sa len objaví. Lionel je výnimočný, niet na to viac slov," skonštatoval podľa webu soccerway.com Valverde.

Dvadsaťštyrinásobný španielsky šampión vkročil do sezóny 2017/2018 fiaskom v národnom superpohári, keď Realu Madrid podľahol v oboch zápasoch (1:3 doma, 0:2 vonku). Stredopoliar Ivan Rakitič si však myslí, že tento neúspech paradoxne mužstvu pomohol. "Možno to bude znieť zvláštne, ale náš tím sa po týchto prehrách viac zomkol. Oveľa viac teraz držíme spolu," prezradil 29-ročný chorvátsky reprezentant.