MS - 24.09.2017 17:40

Ohlasy na víťazstvo Sagana. Je najlepším cyklistom v galaxii?

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Ohlasy osobností slovenskej cyklistiky na tretí titul Petra Sagana v pretekoch s hromadným štartom v nórskom Bergene:

Peter Privara (prezident SZC): "Peter Sagan prepísal históriu svetovej cyklistiky aj slovenského športu, dnes môžeme povedať, že už je najúspešnejší. Nemohli sme sa dostať priamo na mieste z cieľa do mixzóna, toľko gratulantov sme mali. Medzi nimi bol šéf svetovej cyklistiky, generálny sekretár, aj prezidenti cyklistických zväzov iných krajín. Pevne som veril, že keď sa zapne televízny signál, ktorý pred koncom pretekov zmizol, bude skupina favoritov spolu a Peťo jej súčasťou. Keď som v poslednej zákrute videl, že už je na zadnom kolese Kristoffa, tušil som, že medzi nimi sa rozhodne o titule. Je to úžasné, že z malej krajiny prišiel takýto skvelý pretekár, ktorý mení históriu."

Anton Tkáč (trojnásobný majster sveta v dráhovej cyklistike a olympijský víťaz v šprinte z roku 1976): "Peter Sagan predviedol obdivuhodný výkon. Jeho špurt bol dnes neprekonateľný. Či som veril, že by to mohol dnes dokázať? V kútiku duše určite áno. Treba si však uvedomiť, že cyklistika je ťažký a nevyspytateľný šport. Mohlo sa stať všeličo. K cyklistike patria pády, defekty, kolízie. Preto som už dávnejšie hovoril, že ak sa nič neočakávané na trati nestane, Peter má na to, aby získal tretíkrát za sebou titul. Aj v Bergene potvrdil, že je momentálne najlepší cyklista na svete."

Anton Novosad (bývalý reprezentant v cestnej cyklistike): "Je to neskutočné, čo sme zasa raz mohli vidieť v podaní Petra Sagana. Podal obdivuhodný výkon, ktorý sa natrvalo zapíše do dejín nielen cyklistiky, ale celého športu. Veril som mu, že to dokáže, ak sa mu nič zlé na trati neprihodí. Záver je neskutočná lotéria, nikdy neviete, ako sa iné tímy medzi sebou dohodnú, akú si stanovia stratégiu. Musím tiež povedať, že som dosť nahnevaný, že sme v televízii pre výpadok signálu nevideli 1,5 km, kde sa udiali rozhodujúce okamihy. Záverečný finiš v podaní Petra nám to však vynahradil. Ako bývalý špurtér musím zložiť klobúk pred Saganom, lebo konečne vo veľkých pretekoch začal špurtovať v pravom okamihu. Kričal som aj s rodinou, že to vyjde, lebo sa na nikoho nespoliehal a nastúpil, keď to bolo najdôležitejšie. Asi to tak malo byť. Asi to je odmena za to, čo sa mu stalo tohto roku na Tour de France."