Huste.tv - 10.10.2017 22:26

MS v Rusku definitívne bez Slovenska, Gibraltár nešokoval Grécko

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita

Futbalové majstrovstvá sveta 2018 v Rusku budú bez účasti slovenskej reprezentácie. Definitívu dali utorkové výsledky v H-skupine v rámci záverečného 10. kola európskej časti kvalifikácie.

Prvou podmienkou pre zachovanie nádeje Slovákov na účasť v novembrovej baráži bolo víťazstvo Bosny a Hercegoviny v Estónsku. Bosniaci sa v 48. min ujali vedenia, štvrťhodinu pred koncom však domáci zmazali manko. O triumfe hostí 2:1 rozhodol v 84. min svojím druhým zásahom v dueli Izet Hajrovič.

Iné večerné stretnutie však nedopadlo podľa slovenských predstáv: Gibraltár na pôde Grécka nebodoval. Po prvom polčase prehrávali hostia o gól (0:1), napokon podľahli 0:4. Druhé miesto v H-skupine patrí Grékom, do tabuľky tímov z druhých priečok si preniesli 13 bodov, teda o bod viac než Slováci, ktorí boli súčasťou F-skupiny. V tabuľke "druhých" obsadili Slováci poslednú 9. priečku (majú 12 bodov a skóre 11:6) a ako jediní z tohto poradia neprenikli do baráže. Ak by Grécko v utorok nezvíťazilo, 2. miesto v "háčku" by patrilo Bosne a tá by v tabuľke "druhých" mala 11 bodov, čo by zverencov Jána Kozáka posunulo do baráže.