Huste.tv - 19.10.2017 13:19

Tatar si pri stom góle v NHL nezabudol vziať puk

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa dočkal stovky na svojom gólovom účte v zámorskej NHL. Stal sa tak devätnástym Slovákom s trojciferným počtom presných zásahov v profilige. Rovnú stovku gólov v NHL nastrieľal ešte jeden hokejista spod Tatier - už zosnulý Marek Svatoš. Stý gól Tomáša Tatara však Detroitu nepriniesol úspech, keďže Red Wings v stredu prehrali na ľade Toronta 3:6. Chvíľa slovenského krídelníka prišla v 28. minúte - Dylan Larkin potiahol puk po pravej strane do útočného pásma, na osi hracej plochy našiel Tatara, no jeho prvý pokus brankár Curtis McElhinney zneškodnil a ujala sa až následná dorážka dubnického rodáka. Jubilejný zásah špeciálne na ľade neoslavoval, no nezabudol si vziať puk na pamiatku.Spokojný po zápase nebol.

"Vyzeralo to veľmi podobne ako v pondelok v Tampe. Začali sme dobre, no puky nám odskakovali opačným smerom a súper z toho dával góly. Po štyroch inkasovaných góloch v prvej tretine je veľmi náročné sa spamätať," cituje Tatara periodikum Detroit Free Press. Pre slovenského útočníka bol stredajší zásah premiérový v aktuálnej sezóne.

Tomáš Tatar neúspech na ľade Toronta pripísal aj tomu, že jeho tímu sa nepodarilo premeniť ani jednu z troch presiloviek, kým súper z dvoch ponúknutých príležitostí jednu využil. "Myslím si, že pri hre piatich proti piatim sme hrali veľmi dobre. Nevyužívali sme však šance a v tom bol problém. Ak súper odskočí na viacgólový rozdiel, je veľmi ťažké na to nemyslieť a sústrediť sa na doťahovanie," poznamenal Tatar.

Red Wings majú v aktuálnej sezóne pozitívnu bilanciu, zo siedmich duelov vyhrali štyri. V predchádzajúcich súbojoch si Tatar pripísal dve asistencie.