Huste.tv - 20.11.2017 10:45

Tenisový svet v smútku. Prišiel o legendárnu českú hráčku

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

V nedeľu po dlhej ťažkej chorobe zomrela bývalá skvelá tenistka Jana Novotná. Rodáčka z Brna mala iba 49 rokov. Podľa portálu WTA Novotná dlho bojovala s rakovinou a zomrela v pokoji obklopená svojimi najbližšími. Informuje o tom aj portál isport.blesk.cz.

Niekdajšia reprezentantka Česka a predtým aj Československa Novotná v roku 1998 triumfovala na slávnej wimbledonskej tráve, celkovo v kariére ovládla 24 turnajov na hlavnom ženskom okruhu vo dvojhre a 76 vo štvorhre. Dočkala sa aj triumfu v Pohári federácie ako členka tímu Československa v roku 1988. Vo svetovom rebríčku vo dvojhre to v roku 1997 dotiahla na druhé miesto, vo štvorhre bola už v roku 1990 svetovou jednotkou.

Novotná známa svojím útočným štýlom hry založenom na rýchlom prechode k sieti po podaní bola úspešná aj na olympijských hrách. V roku 1996 v Atlante jej na krk zavesili bronz vo dvojhre a striebro vo štvorhre po boku Heleny Sukovej. Toto úspešné deblové duo dosiahlo na strieborný kov aj v drese bývalej ČSSR na OH 1988 v Soule.