Huste.tv - 22.11.2017 16:32

Dočkáme sa konečne? Gáborík čoraz bližšie návratu

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Slovenský hokejista Marián Gáborík v utorok trénoval so svojimi spoluhráčmi z tímu zámorskej NHL Los Angeles Kings. Tridsaťpäťročný krídelník sa pripravoval spoločne s Jussim Jokinenom a Jonnym Brodzinskim zo štvrtého útoku. Gáborík od októbra trénoval na ľade individuálne po operácii kolena v medzisezónnom období. "Som skutočne blízko k návratu. Bolo fajn byť opäť na ľade a trénovať," povedal slovenský útočník.

"Čoraz viac sa zbližuje s tímom. Ešte uvidíme, ako bude reagovať na fyzickú záťaž, dnes absolvoval aj niekoľko súbojov. Potom sa porozprávame s trénermi a rozhodneme ako ďalej," povedal kouč Kings John Stevens pre LA Times.

Gáboríkovi chýba k méte 1000 zápasov v NHL ešte jedenásť duelov. "Je to neuveriteľný míľnik. Najprv chcem opäť hrať a ísť od zápasu k zápasu," dodal rodák z Trenčína. V profilige dosiaľ nazbieral 794 bodov za 396 gólov a 398 asistencií. V play-off pridal ďalších 84 štartov a získal 58 bodov (32+26). Do Kalifornie prišiel v roku 2014 a v tej istej sezóne pomohol Los Angeles k zisku Stanleyho pohára.