Huste.tv - 29.11.2017 10:41

Kickboxer v akcii: Tomáš Možný bojuje o opasok majstra sveta

redakcia Autor: redakcia

Kickboxera Tomáša Možného čaká v máji 2018 najväčšia výzva v jeho doterajšej profesionálnej kariére. V poľskej Varšave sa pred 50 tisícovým davom pokúsi získať opasok profesionálneho majstra sveta federácie WKN v ringovej disciplíne K1. Bojovať bude proti Tomaszowi Sararovi.

Tomáš Možný je držiteľom niekoľkých opaskov majstra Európy a ako jediný Slovák má zmluvu s prestížnou federáciou Glory, v ktorej rebríčku mu patrí 13. priečka. Zápas proti poľskému bojovníkovi, s ktorým sa v prestížnom dueli stretne, má preňho špeciálnu príchuť. "Mojim snom v začiatkoch profesionálnej kariéry bolo stále, aby som raz mohol boxovať na podujatí, ktoré bude vysielať Eurosport. Pred šiestimi rokmi som dostal ponuku zúčastniť sa na boxerskej osemčlennej pyramíde, ktorú vysielal Eurosport. Veľa som od toho neočakával. Ale nakoniec som postúpil do finále, kde som sa stretol práve s Tomaszom Sararom a prehral som. Takže teraz mu to chcem po šiestich rokoch vrátiť. Je odo mňa o desať rokov starší, ale verím, že už som skúsenejší a že uspejem," hovorí Košičan, ktorý sa za sedem rokov v profesionálnom ringu zaradil medzi absolútnu svetovú špičku.

Zdroj: TV JOJ

​V zápase o opasok majstra sveta federácie WKN sa bude bojovať v piatich trojminútových kolách. "Je to môj prvý zápas o svetový titul. Bude to veľký krok a chcem určite vyhrať. Nielen preto, aby som domácemu favoritovi vrátil prehru spred šiestich rokov. Verím si," hovorí vyše dvojmetrový kickboxer, ktorého silnou stránkou sú predovšetkým jeho nohy a kopy.

Tomáš Možný sa ku kickboxu dostal pomerne neskoro, až v 14 rokoch. Už po roku trénovania sa stal juniorským majstrom Slovenska. O ďalší rok bol už juniorským majstrom Európy a vzápätí aj juniorským majstrom sveta. Po niekoľkých amatérskych tituloch majstra Slovenska prišla v necelých dvadsiatich rokoch ponuka na prvý profesionálny zápas. Prvý opasok profesionálneho Majstra Európy federácie WKN vybojoval v roku 2013 a obhájil ho aj v roku 2014 a znovu získal v roku 2016. Práve minulý rok priniesol Košičanovi s bilanciou 17 víťazstiev, 5 prehier a 1 remíza v profesionálnom ringu zásadný zlom kariéry.