Huste.tv - 06.12.2017 15:00

Olympijský turnaj bez zbornej? Na koho strane stojí Slovensko?

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) povolil ruským športovcom štart na ZOH 2018 v Pjongčangu len pod neutrálnou vlajkou. Je otázne, ako sa k tomu predstavitelia i samotní športovci z krajiny postavia a či napokon nebudú hry bojkotovať. Utorňajšie rozhodnutie MOV môže skomplikovať hlavne situáciu v hokejovom turnaji.

Pred časom padla definitíva, že na turnaji sa nezúčastnia hráči zo zámorskej NHL, teraz hrozí, že ani z druhej najlepšej ligy sveta KHL. Jej vedenie totiž prednedávnom pohrozilo štrajkom v prípade sankcií voči Rusku za rozsiahly organizovaný doping v krajine. Ruskí športovci sa majú k svojej účasti vyjadriť 12. decembra.

"Neviem si predstaviť, že by bol olympijský turnaj bez Ruska. Myslím si, že by utrpel celý olympijský turnaj a jeho prestíž. Bola by škoda, keby sa do toho zaplietli nejaký dištanc alebo zákazy. Myslím si, že všetci atléti, u ktorých sa našli nejaké pozitívne vzorky, by mali byť potrestaní, ale nemali by sa trestať krajiny ako celok," povedal k dopingovej kauze generálny manažér slovenských hokejových reprezentácii Miroslav Šatan. "My ako zväz sme už posielali na Medzinárodnú hokejovú federáciu podporný list, aby Rusko na tom turnaji štartovalo," dodal.