Huste.tv - 07.12.2017 12:12

133 hlasujúcich rozhodlo. Najlepší športovec roka vzíde z tejto desiatky

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Víťaz ankety Športovec roka 2017 na Slovensku v kategórii jednotlivcov vzíde z desiatky (podľa abecedného poradia): dvojica Peter Gelle, Adam Botek (rýchlostná kanoistika), Marek Hamšík (futbal), Peter Hámor (horolezectvo), Magdaléna Rybáriková (tenis), Peter Sagan (cyklistika), Alexander Slafkovský (vodný slalom), Ladislav a Peter Škantárovci (vodný slalom), Veronika Velez-Zuzulová (zjazdové lyžovanie), Petra Vlhová (zjazdové lyžovanie) a Ján Volko (atletika). Známe je už poradie na 11.- 15. mieste. Medzi jednotlivcami sa tam zoradili: 11. Jana Dukátová (vodný slalom), 12. Milan Škriniar (futbal), 13. Zuzana Rehák-Štefečeková (streľba), 14. Matej Beňuš (vodný slalom), 15. Michal Martikán (vodný slalom).

Čo sa týka najlepších kolektívov, víťaz vzíde z trojice (rovnako v abecednom poradí): futbalisti Slovenska do 21 rokov, hliadka vodných slalomárov 3x C1 a miešané družstvo v zjazdovom lyžovaní. Definitíva už je známa na 4.- 6. mieste: 4. hokejbalisti SR, 5. A-tím SR vo futbale, 6. štvorkajak SR.

Stotridsaťtri zástupcov médií a už aj bývalých úspešných olympionikov tento rok dalo hlasy 53 jednotlivcom a 12 kolektívom. Prezradili to organizátori slávnostného vyhlásenia B&D Agency a Klub športových redaktorov SSN na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave. "Stotridsaťtri hlasujúcich je tretí najvyšší počet v histórii našej ankety. Rekord je 154 hlasujúcich z roku 2002," prezradil vedúci ankety Ľubomír Souček.