Huste.tv - 11.12.2017 16:20

Ramsay musel pred turnajom v Hamare urobiť niekoľko zmien

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay musel v nominácii na decembrový turnaj Euro Ice Hockey Challenge v nórskom Hamare urobiť niekoľko zmien. Zraneného skúseného útočníka Ladislava Nagya z HC Košice v tíme nahradil mladík Matúš Sukeľ z MHk 32 Liptovský Mikuláš, na akciu národného tímu nemohli prísť ani obranca Ladislav Romančík (nahradil ho Peter Čerešňák) a útočník Marek Viedenský zo Slovana Bratislava. Toho v tíme nahradila produktívna nitrianska dvojica Matej Paulovič, Michal Krištof.

Na pondelkovom zraze hlavnému koučovi chýbalo viacero hráčov. Kvarteto hokejistov Slovana Bratislava (Andrej Meszároš, Ivan Švarný, Tomáš Hrnka, Pavol Skalický) a bek Čerešňák sa k reprezentácii pripoja až v utorok, útočník Michal Miklík z fínskeho JYP Jyväskylä pricestuje v utorok večer a pre povinnosti v Lige majstrov priamo do Hamaru prídu obranca Adam Jánošík z Liberca a útočník Vladimír Dravecký.

Výber trénera Ramsayho je nabitý skúsenosťami. Až štyria hráči majú viac ako sto štartov v národnom drese. Najviac, až 172, ich má na svojom konte obranca Dominik Graňák. Za ním je so 137 zápasmi Tomáš Starosta, Tomáš Surový so 116 a Ivan Švarný so 113 stretnutiami. Skúsenosťami nezaostáva ani útočník Michel Miklík (94). "Na Nemeckom pohári sme chceli vyskúšať hráčov, ktorí zatiaľ nemali možnosť byť v reprezentácii. Teraz chceme vidieť hráčov, ktorí už majú skúsenosti. Uvidíme, ako si osvoja nový štýl, ktorý chceme hrať a čo ukážu na medzinárodnej úrovni," povedal generálny manažér výberu SR Miroslav Šatan. V prvom tíme reprezentácie SR si v Nórsku môže pripísať premiérový štart brankár Denis Godla.

Kouč Ramsay na turnaj do Nórska povolal úplne novú brankársku trojicu v porovnaní s novembrovým Nemeckým pohárom. Kým v Augsburgu chytali Ján Laco, Patrik Rybár a Marek Čiliak, teraz to budú Branislav Konrád, Denis Godla a Július Hudáček. "Som rád, že na brankárskom poste máme mnoho kvalitných hráčov. Máme tak možnosť vymeniť kompletnú trojicu a dať príležitosť ďalším," poznamenal Ramsay.

Slovenská hokejová reprezentácia sa na turnaji v Hamare stretne postupne s Francúzskom, olympijským tímom Ruska a domácim Nórskom. "Zápas proti Rusku by mal byť najkvalitnejší, ktorý v decembri odohráme. Verím, že sa so 'zbornou' pobijeme o víťazstvo na turnaji. Ich zostava bude zrejme podobná ako na Nemeckom pohári," dodal Miroslav Šatan.