Huste.tv - 14.12.2017 15:27

Kuzminová vyhrala s veľkým náskokom šprint Svetového pohára

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová zvíťazila vo štvrtok vo francúzskom stredisku Annecy-Le Grand Bornand v šprinte na 7,5 km na úvod 3. kola Svetového pohára. Sklopila všetkých desať terčíkov a triumfovala s pozoruhodným náskokom 33,9 sekundy pred nemeckou obhajkyňou veľkého glóbusu Laurou Dahlmeierovou, ktorá takisto predviedla bezchybnú streľbu. Tretia bola Ukrajinka Vita Semerenková: tiež neabsolvovala žiadny trestný okruh a zaostala o 41,4 s.

Zverenkyňa svojho manžela Daniela Kuzmina dosiahla druhý úspech v rámci seriálu počas necelého týždňa. Minulú sobotu bola Kuzminová najlepšia v stíhačke na 10 km v rakúskom Hochfilzene po druhom mieste z piatkových rýchlostných pretekov. V sobotu 16. decembra od 11.45 h bude mať vynikajúcu šancu znova dosiahnuť popredný výsledok, keďže na stíhacie preteky vyštartuje z jasnej prvej pozície. Do stíhačky na 10 km sa prebojovala aj 23. Paulína Fialková, nie však 76. Ivona Fialková.

Tridsaťtriročná rodáčka z ruského Ťumeňa Kuzminová sa raduje zo svojho deviateho prvenstva na vrcholnej medzinárodnej scéne vrátane dvoch práve v rýchlostných pretekoch na ZOH (Vancouver 2010, Soči 2014). Vo štvrtok posilnila svoje vedenie v hodnotení tejto disciplíny vo SP 2017/2018.