Huste.tv - 11.01.2018 08:36

Chicago vymenilo Pánika. Kam sa sťahuje asi nikoho nepoteší

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik už nie je hráčom klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks. Vedenie "jastrabov" ho totiž v stredu vymenilo do konkurenčnej Arizony. Spolu s 26-ročným martinským krídelníkom ku Coyotes putuje aj obranca Laurent Dauphin, opačným smerom idú útočník Anthony Duclair a bek Adam Clendening. Referuje o tom oficiálny web kanadsko-americkej profiligy. Slovenský hokejista sa dostal do zatiaľ najmenej úspešného tímu aktuálnej sezóny, Arizona totiž v 43 stretnutiach nazbierala iba 26 bodov.

Výmenu Richarda Pánika oznámil tréner Chicaga Joel Quenneville pred stredajším domácim duelom proti Minnesote. "Myslím si, že je to prekvapenie pre dosť ľudí. Teraz však o tom nechcem detailne hovoriť," povedal Quenneville.

Richard Pánik odohral v tejto sezóne za Chicago 37 duelov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií. V noci na stredu sa mu podarilo skórovať prvýkrát od 21. októbra, presného zásahu v NHL sa dočkal po 80 dňoch. K Blackhawks prišiel Pánik v januára 2016 z Toronta, predtým hral aj za Tampu Bay. Zatiaľ najúspešnejšou bola pre Pánika predchádzajúca sezóna, v ktorej si pripísal 22 gólov a rovnaký počet asistencií (v play-off pridal jednu gólovú prihrávku, pozn.). Účastník troch seniorských MS či ZOH 2014 doteraz v NHL nazbieral rovných 300 štartov, strelil v nich 53 gólov a pridal aj 54 asistencií. V play-off o Stanleyho pohár pridal 12 zápasov (0+4). Richard Pánik má v zámorskej profilige zmluvu do leta 2019, keďže kontrakt na dva roky podpísal v máji 2017.