Huste.tv - 13.03.2018 08:00

Farkašová a Haraus zlatí v kombinácii, Krako diskvalifikovaný

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Henrieta Farkašová a Miroslav Haraus pridali ďalšie dve zlaté medaily do čoraz jagavejšej zbierky slovenských športovcov na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu Obe sú zo superkombinácie z kategórie zrakovo znevýhodnených, ktorá sa jazdila v stredisku Čongson v pondelok ako súčet super G a slalomového kola. Slovensko aktuálne disponuje bilanciou 5 zlatých - 1 strieborná - 1 bronzová medaila.

Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou zvíťazili v superkombinácii. Na ZPH 2018 už dovŕšili zlatý hetrik, keďže predtým triumfovali v zjazde aj super G. Historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička Farkašová zároveň zaokrúhlila počet medailí zo zimných paralympijských hier na desať, aktuálne má 8 zlatých, 1 striebornú a 1 bronzovú medailu.

Po Farkašovej so Šubrtovou pridali kombinačné zlato aj Miroslav Haraus s navádzačom Marošom Hudíkom. Smolu mali Jakub Krako a Branislav Brozman, ktorí sa z pôvodnej druhej či tretej priečky napokon nevyhli diskvalifikácii. Haraus zvíťazil v súčte super G a slalomového kola o 91 stotín sekundy pred Španielom Yonom Santacanom. Po triumfe v super G stačilo slovenskému reprezentantovi aj tretie najlepšie slalomové kolo. Haraus a Hudík už boli predtým bronzoví v super G.

Medzi stojacimi ženami Petra Smaržová ukončila kombinačné preteky na solídnom šiestom mieste. Od bronzovej medaily ju delilo bezmála 6 sekúnd. Martin France v kategórii stojacich mužov skončil ôsmy, hoci po super G figuroval na štvrtom mieste a bol v hre o medaily. Až jedenásty slalomový čas ho však odsunul na konečnú ôsmu priečku. Víťazom sa stal Alexej Bugajev, neutrálny paralympijský športovec z Ruska.