Huste.tv - 14.03.2018 08:30

Farkašová zlatá a Krako strieborný v obrovskom slalome. Slovensko už má 9 medailí!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Čo štart, to zlatá medaila. Toto skvelé konštatovanie naďalej platí o slovenskej reprezentantke v zjazdovom lyžovaní Henriete Farkašovej na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. Farkašová a jej navádzačka Natália Šubrtová zvíťazili v stredajšom obrovskom slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených suverénne o 5,34 s pred Britkou Mennou Fitzpatrickovou s navádzačkou Jennifer Kehoeovou. Farkašová už má 11 medailí v súčte svojich paralympijských vystúpení, z toho 9 zlatých. V Pjongčangu sa stala víťazkou zjazdu, super G, superkombinácie a aktuálne aj obrovského slalomu. Do stopercentného maxima jej chýba už len zlato zo slalomu, ktorý príde na rad až v nedeľu 18. marca.

Striebro z obrovského slalomu v kategórii zrakovo znevýhodnených mužov pridali Jakub Krako a jeho navádzač Branislav Brozman. Víťaz utorkovej kombinácie Miroslav Haraus (nav. Maroš Hudík) bol tesne štvrtý a úplne nevidiaci Marek Kubačka (nav. Mária Zaťovičová) obsadil 5. miesto.

Slovensko malo medailové ambície v obrovskom slalome aj v kategórii stojacich. Petra Smaržová napokon v súčte oboch kôl skončila piata a Martin France bol tesne štvrtý. Aktuálna slovenská medailová bilancia na ZPH 2018 je 6 zlatých - 2 strieborné - 1 bronzová, čiže 9 medailí.