Huste.tv - 11.06.2018 21:13

Myjavský trávnik na roztrhanie. Na kopanice mieri ďalší tím

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita/huste.tv

Po tomto zápase svojho času Myjava skončila v najvyššej ligovej súťaži. A dala sa na iný biznis. Prenajíma svoje ihrisko iným mančaftom.

Futbalisti Serede, ktorí si prvenstvom v uplynulom ročníku II. ligy vybojovali postup do najvyššej súťaže, už vedia, kde budú hrať svoje domáce stretnutia na začiatku novej sezóny 2018/2018. Informuje o tom portál mynitra.sme.sk. "Máme podpísanú nájomnú zmluvu s Myjavou,“ povedal pre MY noviny nový generálny manažér ŠKF Sereď Dušan Heriban a pokračoval: "Nedohodli sme sa s Trnavou ani Nitrou, ktorá momentálne nemá štatút. Senec nespĺňa kritériá. V ústrety nám vyšla Myjava, s ktorou sme sa dohodli."

S "kopaničiarmi" sa dohodli aj predstavitelia ďalšieho fortunaligistu AS Trenčín, ktorí tiež budú hrávať svoje domáce zápasy na myjavskom štadióne. "Nie je vylúčené, že v priebehu ročníka sa dá zmeniť miesto domácich zápasov," skonštatoval Heriban a narážal napríklad na možnú dohodu s Nitrou. Klub spod Zobora momentálne kompletne renovuje svoj štadión a nemá zatiaľ "pasport". Dostať ho môže, až keď bude mať ihrisko hotové. "Museli sme doručiť na Slovenský futbalový zväz zmluvu, ktorá môže byť uzatvorená iba s niekým, kto má pasport. Nevylučujeme, ak sa samozrejme dohodnú akcionári klubu, že v priebehu sezóny zmeníme dejisko našich domácich zápasov. Takáto možnosť tu je," vysvetlil generálny manažér ŠKF, ktorý však zároveň priznal: "Chceli sme pôvodne vyjsť v ústrety našim fanúšikom, ktorí nás podporujú a boli pri každom postupe. Trochu nám je ľúto, že sa sťahujeme do Myjavy. Je to totiž trochu ďaleko."

Funkcionári Serede mali plné ruky práce, museli sa popasovať s viacerými náležitosťami a podmienkami potrebnými pre štart vo Fortuna lige. ťaže. "Pretransformovali sme sa z občianskeho združenia na akciovú spoločnosť. Museli sme tiež dokladovať, že nemáme záväzky voči štátnym inštitúciám (sociálnej poisťovni, daňovému úradu, zdravotným poisťovniam), ani voči hráčom a zamestnancom klubu a doložiť, aké máme mládežnícke družstvá,“ poznamenal Dušan Heriban. Obsadiť, resp. zriadiť museli aj niektoré nové funkcie, ktoré doteraz neboli v klube, napríklad manažéra mládeže či generálneho manažéra.

Sereď však oficiálne ešte nie je účastníkom Fortuna ligy v sezóne 2018/2019.

Výkonný riaditeľ riadiacej organizácie najvyššej slovenskej súťaže Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák uviedol: "Oficiálne bude Sereď potvrdená po výsledkoch skráteného licenčného konania a následnom schválení Prezídiom ÚLK, ktoré sa bude konať 14. júna. Sereď dodala všetky potrebné podklady."

Pri kormidle ŠKF by malo zostať úspešné duo z druhej ligy Michal Gašparík st. - Marián Šarmír. Mužstvo má úvodný zraz vo štvrtok 14. júna, v rámci prípravy odohrajú duely napríklad aj proti Jihlave, Slovácku či nováčikovi najvyššej rakúskej súťaže Hartbergu. V kádri nastanú zmeny: na skúšku príde 8 až 10 hráčov, na druhej strane tím Serede už opustil brankár Matúš Ružinský, ktorý si oblečie dres Slovana Bratislava. "U nás mal iba amatérsku zmluvu. Odvádzal výborné služby. Keď upútal silnejší klub, nebránili sme mu, samozrejme, v odchode. Prajeme mu, nech sa uchytí," dodal generálny manažér ŠKF Dušan Heriban.