Americký futbal - 11.11.2019 18:23

10. týždeň v NFL plný prekvapení. Tipér zarobil na prehrách favoritov takmer 200 tisíc!

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: Martin Pohanič/nfl.com/youtube

Jubilejná stá sezóna NFL sa včera prehupla do svojej druhej polovice. 11-zápasová nedeľňajšia porcia bola opäť plná prekvapivých výsledkov a zlyhaní favoritov.

Začíname v Tennessee, kde domáci privítali futbalistov Kansas City Chiefs. Tí sa po niekoľkozápasovej absencii dočkali návratu hviezdneho quarterbacka Patricka Mahomesa. Ani to im však k výhre nestačilo. O triumfe Titans v ofenzívnej prestrelke rozhodol len 23 sekúnd pred koncom zachyteným touchdownom Adam Humphries. 

Druhé prekvapenie videli diváci v New Orleans. Tam hosťujúca Atlanta Falcons povolila Saints v celom zápase len 9 bodov. Falcons, ktorí do nedele vyhrali len raz, výrazne pomohol uzdravený quarterback Matt Ryan a predovšetkým skvelá hra obrany. Tá po celých 60 minút vytvárala tlak na domáceho veterána Drewa Breesa a pripísala si hneď 6 ”sackov”.

Nečakaný priebeh malo aj stretnutie medzi Indianapolis Colts a Miami Dolphins. Favorizovaní domáci doplatili na absenciu svojho quarterbacka Jacobyho Brissetta. Jeho náhradník Brian Hoyer sa v duely príliš nevyznamenal, keďže až 3-krát našiel prihrávkou niektorého z hráčov súpera. Miami si tak do tabuľky pripísalo len 2. víťazstvo v tomto ročníku.

Zdroj: twitter

Šokovaní včera zostali aj finalisti posledného Super Bowlu z Los Angeles. Rams podávajú po celú sezónu kolísavé výkony a potvrdili to aj na trávniku Pittsburghu Steelers. Obvykle veľmi produktívna ofenzíva LA zaznamenala proti Steelers len chudobných 12 bodov. Pittsburgh si po triumfe zachoval akú-takú šancu na účasť v play off, jeho súperovi ale v nabitejšej konferencii NFC pomaly s podobnými nádejami uchádza vlak.

Spomínané zlyhania favorizovaných tímov ale potešili amerického tipéra. Ten vsadil 100 dolárov na víťazstvá Titans, Falcons, Dolphins a Steelers a pridal k nim aj úpešné tipy na nepravdepodobné výhry Minnesoty v Dallase a New Yorku Jets na štadióne rivala z NY Giants. Odmenou mu bolo viac ako 198 tisíc amerických dolárov.

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora