Americký futbal - 18.11.2019 19:20

Je TENTO tím pripravený na Super Bowl? Kto ešte v nedeľu uspel a kto má nad čím premýšľať?

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: bleacherreport/youtube

Za nami je ďalší týždeň sezóny NFL a s ním aj odpovede na dôležité otázky. Je čoraz jasnejšie, kto si v januári zahrá play off a kto ho bude sledovať len z obývačky.

Po nedeli už v najlepšej lige amerického futbalu nikto nehovorí o ničom inom ako o Baltimore Ravens. Tí naposledy rozdrvili Houston Texans 41:7 a už sú na bilancii 8 výhier a 2 porážok. Ozývajú sa dokonca hlasy, ktoré pasujú ich quarterbacka Lamara Jacksona za MVP. Pravdou je, že zahral výborne aj proti Texans, keď nahádzal 222 yardov, 4 touchdowny a po zemi nabehal ďalších 86 yardov. Baltimoru by play off aj vďaka hre ich obrany uniknúť nemalo. Na druhý Pittsburgh majú vo svojej divízii priepastný náskok a v lige by sme momentálne ťažko hľadali dominantnejší tím. Ravens totiž v nedeľu vyhrali 6. zápas po sebe. 

V ceste im ale v konferencii AFC stále budú stáť New England Patriots. Zverenci Billa Belichicka ale na rozdiel od Baltimoru začínajú ukazovať svoje slabiny. Včera ich poriadne potrápila aj Philadelphia Eagles. Tom Brady a spol síce tento duel zvládli a vyhrali 17:10, ale ich bilancia 9 výhier a jedinej prehry môže byť vzhľadom na ich ľahších súperov zavádzajúca.

Americký futbalista a legenda NFL T. Brady
Zdroj: sita

Z favorizovaných tímov v nedeľu uspeli v podstate všetci, mnohí sa ale podobne ako Pats” na víťazstvo poriadne nadreli. Obrovské problémy mala Minnesota Vikings, ktorá musela otáčať duel s outsiderom z Denveru. Broncos navyše hrali bez svojho prvého quarterbacka Joea Flacca. Rozhodla napokon 4. štvrtina, ktorú ”Vikes” vyhrali 20:0 a celé stretnutie v pomere 27:23. Zadarmo včera nič nedostali ani futbalisti San Francisca 49ers. Držiteľov najlepšej bilancie v NFL (9:1) poriadne popreháňal nováčik Kyler Murray s ofenzívou Arizony Cardinals. Podobne ako v Minnesote ale aj tu rozhodlo až záverečné dejstvo. Quarterback Jimmy Garoppolo pri výhre 36:26 zaznamenal až 424 yardov a 4 touchdowny.

Ďalším favoritom, ktorý mal plné ruky práce, bol Dallas Cowboys. Tím Daka Prescotta a hviezdneho running backa Ezekiela Elliotta s Detroitom Lions tiež v priebehu zápasu viackrát prehrával, záver však zvládol na výbornú a vyhral 35:27. Bez problémov naopak včera zvíťazili New Orleans Saints nad Tampou Bay Buccaneers (34:17) či Buffalo Bills s Miami Dolphins (37:20). Z ďalších výsledkov stoja za zmienku aj triumfy Atlanty Falcons nad Carolinou Panthers (29:3), Indianapolisu Colts s Jacksonville Jaguars (33:13) a LA Rams nad Chicagom Bears (17:7). 

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora