Americký futbal - 03.01.2020 13:50

Štartuje boj o Super Bowl! Ktoré tímy si oň zahrajú?

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: nfl/youtube

Boje o najcennejšiu trofej vo svete amerického futbalu sa v zámorí rozhoria už zajtra večer zápasmi divokých kariet.

Do play off postúpilo z oboch konferencii tradične po šesť tímov. Štyri z nich majú vďaka najlepším výsledkom v základnej časti zaistenú účasť rovno v druhom kole vyraďovacej časti sezóny. V konferencii AFC sú nimi najlepší tím základnej časti Baltimore Ravens a Kansas City Chiefs. Oba celky budú pod vedením mladých quarterbackov Lamara Jacksona a Patricka Mahomesa patriť k najväčším favoritom.

V NFC bola situácia ohľadom dvojice najlepších tímov o niečo zamotanejšia. S najlepšímí bilanciami postúpili do play off hneď tri tímy so zhodným počtom víťazstiev a porážok (13-3). Vďaka lepším vzájomným zápasom sú ale napokon priamo do ďalšieho kola nasadené mužstvá San Francisca 49ers a Green Bay Packers. Čierny peter zostal v rukách Drewa Breesa a jeho New Orleans Saints, ktorí sa budú o účasť v divíznom kole musieť pobiť v zápase divokých kariet.

Zdroj: ytimg.com

Spomínané tímy si ešte na svoj debut v play off počkajú do budúceho týždňa. Už zajtra nás ale čakajú zápasy divokých kariet, teda družstiev, ktoré do vyraďovačky prenikli s horšími bilanciami. Všetko približne o pol desiatej nášho času odpáli duel Buffala Bills a Houstonu Texans. Hneď po ňom bude nasledovať ďalší súboj konferencie AFC medzi New England Patriots a tímom, ktorý do play off prenikol na poslednú chvíľu. Tennessee Titans vzhľadom na to určite nedajú veteránovi Tomovi Bradymu nič zadarmo. 

V nedeľu príde na rad konferencia NFC. Tešiť sa môžme najmä na súboj ťažkých váh Minnesoty Vikings a New Orleans Saints. Ten štartuje v pre nás veľmi príjemnom čase o siedmej večer. Aj posledný zápas kola divokých kariet medzi Philadelphiou Eagles a Seattlom Seahawks nepochybne prinesie fanúšikom skvelé divadlo. Eagles síce neprežívajú práve najvydarenejšiu sezónu, šampióni z roku 2018 to však stále môžu napraviť v play off. Proti ale bude quarterback súpera Russell Wilson hrajúci v MVP forme. 

Na víťaza v poradí 54. Super Bowlu si počkáme do 2. februára. Vtedy je totiž na programe veľké finále play off na štadióne v Miami.

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora