Americký futbal - 11.01.2020 12:30

V hre o Super Bowl je už len osem tímov. Uvidíme ďalšie prekvapenia?

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: nfl/youtube

Z tridsaťdva tímov zostalo už len osem. Do konca jubilejnej stej sezóny NFL zostáva ešte sedem zápasov.

Kolo divokých kariet máme za sebou, už dnes a v nedeľu nás čaká kolo divízne. Po ňom spoznáme finalistov konferencii AFC a NFC. 

Dnešný program odštartuje približne o 22:30 nášho času súboj San Francisca 49ers a Minnesoty Vikings. Kým domáci mali počas minulého víkendu voľno, Minnesota musela o postup do divízneho kola tuho bojovať na ihrisku New Orleans Saints. O výhre a veľkom prekvapení na úkor favorita rozhodol quarterback Kirk Cousins skvelým dlhým pasom až v predĺžení. Ešte väčšiu pochvalu si ale za akrobatické zachytenie prihrávky zaslúži receiver Adam Thielen. Nabudení Vikings si tak po skalpe Saints brúsia zuby aj na jeden z najlepších tímov základnej časti zo San Francisca.

Ten, kto vydrží až do 02:15 v noci si bude môcť vychutnať aj duel Baltimoru Ravens s Tennessee Titans. O favoritovi niet pochýb. Je ním tím vedený skvelým atlétom na pozícii quarterbacka Lamarom Jacksonom, ktorý celú základnú časť ovládol. Play off je však iná súťaž a o všetkom môže rozhodnúť jedna chybička. Titans navyše minulý týždeň ukázali, že prekvapiť rozhodne vedia. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil Tom Brady s New England Patriots. Na postupe Tennessee mal najväčšiu zásluhu running back Derrick Henry, ktorý zaznamenal až 182 yardov a jeden touchdown.

Zdroj: wordpress

V nedeľu večer uvidíme v akcii ďalšieho veľkého favorita Kansas City Chiefs. Ani ten to ale rozhodne nebude mať v zápase proti Houstonu Texans ľahké. Aj Houston musel o účasť v druhom kole play off tvrdo bojovať. V predĺžení ale jeho hráči ukázali pevnejšie nervy ako Buffalo Bills a o postupe napokon rozhodol 28-yardovým field goalom Ka'imi Fairbairn. Tréner Chiefs Andy Reid má ale k dispozícii oveľa väčšie ofenzívne zbrane ako Bills. Útok Kansasu patril počas celej sezóny k najlepším v lige a ťažko si predstaviť, že ho v nedeľu zastavia práve Texans.

Posledného účastníka konferenčných finále spoznáme v pondelok nadránom. V duely Green Bay Packers a Seattlu Seahawks by sme ale favorita hľadali veľmi ťažko. Táto dvojica je totiž maximálne vyrovnaná a jej súboj bude nepochybne bonbónikom víkendového programu. Tešiť sa môžeme predovšetkým na bitku dvoch hviezdnych quarterbackov. Aaron Rodgers a Russell Wilson patria už teraz k hrajúcim legendám amerického futbalu. Nebude to ale len o nich. Rozhodnúť môžu maličkosti a výkony menej známych hráčov. Jedno je však isté, o zábavu bude opäť postarané!

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora