Americký futbal - 27.04.2020 21:53

Trénera NFL počas online draftu na chvíľku zastúpil psík

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Najslávnejšia súťaž v americkom futbale má za sebou tohtoročný draft. Vybraní hráči pritom v počiatkoch svojej kariéry nebudú mať o nič menej dôležitú a náročnú cestu ako ich predchodcovia či nasledovníci, no zaobísť sa museli bez tradičného spoločného ceremoniálu. Mohol za to koronavírus, pre ktorý celá slávnosť pod záštitou NFL prebiehala online. Atmosféra tak bola výrazne uvoľnenejšia a talentovaní hráči čakali na moment vyhlásenia svojho mena na gaučoch svojich obývačiek v obklopení rodiny. Svoje ratolesti ukázali aj viacerí tréneri, ktorí výber novej tváre do tímu oznamovali. Nechýbalo ani poďakovanie bojovníkom v prvej línii a viaceré vtipné odkazy na súčasnú politickú, ekonomickú či zdravotno-hygienickú situáciu.

Pri všetkom tom napätí a emóciách si dovolil zaujímavý žartík kouč Bill Belichick, ktorý vedie New England Patriots, zrejme najlepšiu dynastiu súčasného športového sveta. Víťaz šiestich Super Bowlov, z toho troch za ostatných šesť rokov, sa dostal na rad z 37. miesta a na obrazovkách sa mal objaviť 68-ročný rodák z Nashvillu. Namiesto neho však na stoličke sedel napätý psík, čakajúc, čo bude jeho úloha. Myšlienka sa stretla s patričnou odozvou, zainteresovaných pobavila, no mladíka by asi zamrzelo, ak by si ho do tímu skutočne vybral pes. Zakrátko k nemu pristúpil najpovolanejší muž Patriots, domáceho maznáčika odmenil sušienkou a patričný úkon vykonal sám.

Náročná úloha pred týmto celkom ani tak nestála v tomto konkrétnom drafte, ale príde počas najbližšieho ročníka NFL. Kariéru totiž ukončil legendárny quarterback Tom Brady, ktorý v týchto radoch nastupoval dvadsať rokov a bol pri všetkých tituloch, ktoré mužstvo z Massachusetts získalo. Voľbou tohto celku sa stal Kyle Dugger, najväčšia pozornosť však bola venovaná draftovej jednotke Joeovi Burrowovi. Dvadsaťtriročný quarterback pribudol do radov Cincinnati a bude môcť spomínať na to, že sa to stalo prostredníctvom videohovoru. V ďalších rokoch National Football League sa to dlho zopakovať nemusí. Alebo sa z toho možno stane tradícia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora