Americký futbal - 22.05.2020 15:34

Americký futbalista žaluje aerolínie. Mala ho obťažovať spolucestujúca

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Raritným prípadom sa bude zaoberať súd v americkej Kalifornii. Nemenovaný hráč americkej futbalovej NFL sa bude súdiť s Americkými aerolíniami za nepríjemnosti, ktorými si prešiel počas februárového letu z LA do New Jersey. Spolusediaca žena pod vplyvom omamných látok ho mala sexuálne obťažovať a personál nereagoval aj napriek tomu, že sa naň niekoľkokrát obrátil. Na súd sa neobracia sám, ale aj s ďalším cestujúcim, ktorý sa s dotieravou pasažierkou ocitol v jednom rade. Washington Post píše, že môže ísť o ďalšieho amerického futbalistu.

Informácia bola zverejnená na Twitteri a do rúk ju ako prvý dostal denník USA Today. Žena mala najprv športovca obťažovať slovne, následne ho začala obchytkávať, až mu siahla medzi nohy a z tváre strhla ochranné rúško. To už vyvolalo na palube veľký rozruch a až vtedy personál leteckej spoločnosti zareagoval. Meno aktéra incidentu ostáva zatiaľ verejnosti utajené, a to napriek tomu, že hodlá vec riešiť súdnou cestou.

Aerolínie si zakladajú na tom, že bezpečnosť a pohodlie cestujúcich je pre ne najvyššou prioritou. Športovec si nárokuje finančné odškodnenie a zároveň má ísť o varovanie pre spoločnosť, aby v budúcnosti k podobným incidentom medzi cestujúcimi pristupovala včas a s plnou vážnosťou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora