Program
Americký futbal - 28.11.2021 09:27

Univerzitný kouč bude zarábať viac ako mnohí najlepší tréneri sveta

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

V americkom futbale sa premelú obrovské peniaze, o tom niet pochýb. To je však reč o slávnej NFL. Tam by sa jedného dňa mohol vrátiť aj Mel Tucker, ktorý svojho času dočasne prevzal velenie u Jaguárov z Jacksonvillu, a momentálne koučuje univerzitný celok Michigan State Spartans. Či však na to bude mať veľa dôvodov. Tím zo severovýchodu Spojených štátov si ho totiž zaviazal novou exkluzívnou zmluvou na desať rokov, vďaka ktorej si celkom príde na 95 miliónov dolárov.

Také peniaze mu závidí nielen celá Big Ten Conference, ale aj najlepšia liga sveta. Zaradil sa totiž medzi najlepšie platených koučov v rámci všetkých športových odvetví. "Každé ráno sa zobudím s pokorou, že som hlavným trénerom Michiganu. Je mi cťou pracovať po boku našich vysokoškolských športovcov, trénerov a zamestnancov, ktorí sú stelesnením našej kultúry, tvrdej práce a disciplíny," sľúbil Tucker prostredníctvom svojho twitterového účtu.

Podľa amerických médií, len traja z 32 trénerov NFL berú ročne viac ako je Tuckerov nový priemer na úrovni 9,5 milióna. Takéto peniaze poberajú napríklad hokejisti Crosby, Stamkos alebo Draisaitl či basketbalové hviezdy Alex Caruso alebo Kyle Anderson.