Program
Atletika - 15.12.2021 15:23

Atletická Dukla výrazne posilnila. Získala štyri bežkyne

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Armádne športové stredisko v Banskej Bystrici má vo funkcii šéfa Mateja Tótha a bývalému úspešnému olympionikovi sa darí do svojich radov lanáriť veľmi zaujímavé posily. K novembru sa členkou Dukly stala majsterka Európy do 23 rokov na štyristo metrov cez prekážky Emma Zapletalová a v novom kalendárnom roku ju doplnia aj ďalšie perspektívne kolegyne z bežeckých tartanov. Menovite ide o stovkárku a prekážkarku na sto metrov Viktóriu Forsterovú a bývalú držiteľku prekážkarského rekordu na 400 metrov Danielu Ledeckú. Profesionálnou členkou žlto-červeného klubu je aj Gabriela Gajanová.

"Štruktúra členov VŠC sa nemenila, menilo sa len obsadenie tabuľkových miest. Naďalej máme v Dukle atlétov ako profesionálnych vojakov, občianskych zamestnancov a ešte aj zmluvných športovcov," vysvetlil Matej Tóth pre web Atletika.sk. VŠC pozostáva zo štyroch vojakov, deväť zamestnancov Dukly a celkom dvanásť atlétov bude mať štatút zmluvných športovcov. Výnimočné postavenie má chodkyňa Mária Katerinka Czaková, ktorá má pred sebou materské povinnosti. Najviac zarezonovalo naviazanie spolupráce so Zapletalovou, ktorá sa v ostatnom roku zaradila medzi najväčšie hviezdy slovenskej atletiky. Zúčastnila sa olympiády, pripísala si druhý štart v Diamantovej lige a v novembri sa stala Atlétkou roka.

"Na jej príchode pracovalo už predchádzajúce vedenie na čele s Romanom Benčíkom, čo je celkom prirodzené. Keďže vo VŠC chceme mať najlepších atlétov a Emma, ktorá má veľké perspektívy, k nim rozhodne patrí, bola pre nás voľba číslo jeden. Zrejme sme jej ponúkli lepšie podmienky ako mala v NŠC. V žiadnom prípade to však nebol boj medzi strediskami, bol to len prirodzený proces odchodu za lepšími podmienkami. Budeme sa jej snažiť vytvoriť nielen dobré sociálne zázemie, ale najmä zabezpečiť špičkové možnosti na komplexnú športovú prípravu," dodal Tóth k jej prestupu z Nitry do Banskej Bystrice.

Tagy: Dukla Atletika