Novinky - 04.03.2017 21:27

Historický úspech! Slovensko má vďaka šprintérovi Volkovi striebro

redakcia/MM Autor: redakcia/MM | Zdroj: sita/noviny.sk

Ján Volko sa stal vôbec prvým Slovákom, ktorému sa na európskom šampionáte v hale podarilo postúpiť do finále. Striebornou medailou tento historický úspech už len korunoval. Doterajšie maximum Ľuboša Choclíka spred 30 rokov prekonal o 7 stotín sekundy. 

Volko predviedol v belehradskej Kombank aréne tri skvelé šesťdesiatky. V rozbehoch dosiahol piaty najlepší čas 6,68 a len o stotinu zaostal za svojím osobným rekordom. V semifinále bol zo všetkých celkovo tretí. Vo finále ako prvý Slovák v histórii pokoril hranicu 6,60,  jeho čas je najlepší
(spolu s Františkom Ptáčníkom) v celom bývalom Československu.

Volkov cieľ na HME v Belehrade bol skromný, chcel sa len dostať do semifinále. Napokon získal úplne senzačne striebornú medailu. Finále bolo dramatické, štart sa neustále odďaľoval. Keď sa konečne podarilo odštartovať, štartér šprintérov vrátil a nasledovala diskvalifikácia jedného z medailových adeptov Brita Roberstona za predčasný pohyb v blokoch. Ďalší štart už vyšiel a hoci Volkovi nie najlepšie, s prehľadom si došprintoval pre striebornú medailu za hlavným favoritom Britom Richardom Kiltym, obhajcom zlata z Prahy 2015.