Novinky - 05.09.2018 20:04

Boj o očistenie mena Mateja Tótha spísaný v knihe. Pokrstili ju naozaj výnimočne

Mária Dulaiová Autor: Mária Dulaiová, redakcia/LS | Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

Zjednodušene by sa dalo povedať, že je za tým 18 hodín rozhovorov, no každý vie, že je za tým jeden veľký príbeh. Našťastie so šťastným koncom pre Mateja Tótha.

Jeho boj o očistenie mena od podozrenia z dopingu navyše spojilo obrovské množstvo ľudí, ktorí mu pomáhali či vyjadrili podporu. A tak je kniha aj akýmsi poďakovaním. "Samozrejme aj slza mi vyšla, pretože je to príbeh, ktorého aj ja som bol súčasťou," priznal prezident Slovenského atletického zväzu a  zároveň aj krstný otec knihy, Peter Korčok. 

A ako dobre namastený stroj vraj šlo aj jej písanie. A nielen preto, že šlo o zaujímavý príbeh známeho športovca. "Matej je vyštudovaný novinár, čiže ja som mu nemusel vysvetľovať, že prečo sa ho niečo pýtam, prečo ho prerušujem," povedal pochvalne autor knihy, Michal Červený. 

Pozrite si reportáž o Matejovej ceste za očistením mena: 

Mária Dulaiová

Mária Dulaiová

Až na rok strávený prácou pre ŽSR, to bolo vždy o novinárskej práci. Košický večer, Lúč, televízie Kabel Plus, Naša Košice, TV Global a napokon JOJ. A ďalšie noviny a školský rozhlas už počas základnej školy a gymnázia. A tak asi nikoho neprekvapí, že mám vyštudovanú žurnalistiku na UK v Bratislave. Po rokoch na štadiónoch a ihriskách ako športová redaktorka som sa v roku 2015 vrátila k tomu, kde som kedysi začínala - k domácemu i zahraničnému spravodajstvu z bežného i politického života. Bola to výzva a dodnes je, takže sa vlastne stále učím niečo nové. Vyskúšala som si ako sa robí dokumentárny film i píše kniha. Jednoducho - mám šťastie, že robím to, čo ma vždy bavilo. Navyše v kolektíve super ľudí, a to platí aj o predchádzajúcich zamestnaniach. Pokiaľ ide o záľuby - šport bol a vždy ostane mojou srdcovkou. Rovnako ako túlanie sa po svete a motorky a čítanie a… tento zoznam by bol dosť dlhý, tak ostaňme pri týchto. A pokiaľ ide o to, čo ma ženie ďalej či motivuje? Jednoducho - zvedavosť.

Viac článkov od autora
Tagy: Matej Tóth