Novinky - 11.08.2020 18:02

Atletika na HUSTE.tv naživo!

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: Huste.tv

Po neplánovanej prestávke, zapríčinenej pandémiou koronavírusu, odštartuje prestížna zlatá séria atletických pretekov. Ide o druhé najvyššie podujatie po Diamantovej lige s názvom World Athletics Continental Tour Gold. Utorňajší večer tak bude patriť elitným atlétom z celého sveta, v rámci cestovateľských možností. Úvodné podujatie sa uskutoční vo fínskom Turku pod hlavičkou hier Paava Nurmiho.

Konať sa bude viac ako desať disciplín v kategóriach mužov aj žien. Spomedzi slovenských atlétov sa vo Fínsku nepredstaví nikto, no zastúpenie bude mať Česká republika. V skoku do výšky dostane príležitosť talentovaná Bára Sajdoková, kým v skoku o žrdi Romana Maláčová. Dominovať budú športovci zo severu Európy a to kvôli pretrvávajúcim pandemickým opatreniam. Niektorí atléti sa dokonca rozhodli necestovať do Fínska preventívne. Najväčšou hviezdou podujatia by mal byť švédsky diskár Daniel Stahl. Svetová jednotka v tejto disciplíne bude bojovať o prvenstvo v konkurencii ďalších šiestich pretekárov vrátane mladého Slovinca Kristjana Čeha, ktorý sa minulý rok predstavil aj v Šamoríne na European Throwing Cup, kde výkonom 62,90m zvíťazil.

V hode oštepom bude najväčšou hviezdou svetový šampión z roku 2017 Johannes Vetter, ktorého doplní aj ďalší Nemec Andreas Hofmann. Zaujímavé zloženie majú aj ženské disciplíny. Fanúšikovia sa môžu tešiť na Nikoletu Kiriakopoulouovú v skoku o žrdi, Gabrielu Petrovovú v trojskoku či Alinu Rotaruovú v skoku do diaľky. Najznámejším menom na štartovacej listine je francúzsky šprintér Christophe Lemaitre, ktorý svoj osobný rekord v behu na 100 metrov drží na hranici 9,92s. Hry Paava Nurmiho štartujú na obrazovkách Huste.tv o 18:00

Live vysielanie:

World Athletics Continental Tour Gold, kalendár podujatí:
11. augusta 2020 - Paavo Nurmi Games - Turku, Fínsko
19. augusta 2020 - Gyulai István Memorial - Székesfehérvár, Maďarsko
23. augusta 2020 - Seiko Golden Grand Prix 2020 - Tokio, Japonsko
6. septembra 2020 - Kamila Skolimowska Memorial - Chorzów, Poľsko
8. septembra 2020 - 59. ročník Zlatej tretry - Ostrava, Česko
15. septembra 2020 - Memorial Borisa Hanzekovica - Záhreb, Chorvátsko
26. septembra 2020 - Kip Keino Classic - Nairobi, Keňa