Novinky - 03.10.2020 10:16

LIVE: Svetová atletika priamo z Kene na HUSTE.tv!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Kenské Nairobi sa 3. októbra pripravuje na usporiadanie atletického podujatia World Athletics Continental Tour Series. Je to jediné podujatie svojho druhu na celej planéte v tento víkend. 

Kenská olympijská legenda Kipchoge Keino ocenila gesto organizátorov, ktorí pomenovali podujatie v Nairobi „Kip Keino Classic“ na jeho počesť. Keino patrí k najuznávanejším kenským športovcom všetkých čias, jeho zlaté olympijské medaily v Mexiku 1968 a Mníchove 1972  inšpirovali následnú nadvládu kenských bežcov na olympijských hrách, majstrovstvách sveta a ďalších významných stretnutiach.

Kip Keino Classic bude hostiteľom na čerstvo zrekonštruovanom národnom štadióne Nyayo v Nairobi, ktorý je vďaka svojej atmosfére a blízkosti hlavnej obchodnej štvrti hlavného mesta Nairobi najobľúbenejším kenským štadiónom. Podujatia sa zúčastní mnoho športovcov z približne 30 krajín.

Sledujme toto podujatie spoločne na HUSTE.tv od 17:00h, bude vás ním sprevádzať Andrej Fuksa. 

Pandémia viedla k pozastaveniu všetkých športových aktivít a toto je veľká skúška pre organizátorov, aby mohli zorganizovať úspešné podujatie svetového formátu. Na štadióne s 25 000 miestami bude prítomných asi 6 000 divákov.  

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora