Novinky - 25.04.2021 13:00

HUSTE.tv na prvých pretekoch v dejisku MS 2022

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/SAZ

Naša internetová televízia HUSTE.tv priniesla športovým fanúšikom priamy prenos z atletického mítingu  USATF Grand Prix v americkom Eugene. Podujatie pre vás komentovali Andrej Fuksa a Tomáš Horváth. 

Prvé preteky v dejisku MS 2022 po rekonštrukcii oválu a sektorov mali zlatý štatút seriálu World Athletics Continental Tour.

Slovenský kladivár Marcel Lomnický na tomto mítingu vstúpil do olympijskej sezóny 7. miestom a výkonom 74,87 m. Tridsaťtriročný člen banskobystrickej Dukly si do Eugene odskočil z tréningového kempu v kalifornskej Chula Viste a dosiahol svoj najlepší výkon v poslednom pokuse, predtým hodil postupne 73,92, 73,25, 73,73, 73,83 a 72,99 m.

Limit na OH v Tokiu je 77,50 m. "Cítil som sa fajn, aj na podmienky sme mali šťastie, keďže pred mužským kladivom prestalo pršať a vrhačský kruh sa vôbec nešmýkal. Vstup do sezóny hodnotím pozitívne, aj keď som celkom nepredviedol to, na čo mám. Na druhej strane som však ani nepohorel. Bojoval som trochu s technikou, ale tento problém by sa mal odstrániť v ďalších štartoch," povedal Lomnický na oficiálnej stránke Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora