Novinky - 18.05.2021 16:32

LIVE PRENOS: Zlatá tretra z Ostravy na HUSTE.tv

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: SAZ

Jubilejný 60. ročník mítingu Zlatá tretra v Ostrave vysiela už v stredu 18.5.2021 internetová televízia HUSTE.tv. Podujatie komentuje Andrej Fuksa.

Uvidíme svetovú európsku atletickú špičku a súťažiť bude aj viacero slovenských atlétov. Jeden bude aj priamo z našich bývalých kolegov, ale fandiť budeme aj šprintérovi Jánovi Volkovi v pretekoch na 100 i 200 metrov. Súťažiť budú aj slovenskí prekážkari Martin Kučera, Emma Zapletalová a Daniela Ledecká, osemstovkárka Gabriela Gajanová, kladivárka Martina Hrašnová a slovenská štafeta žien na 4x100 metrov.

Dvadsaťjedenročná Zapletalová vlani na Zlatej tretre zažiarila na netradičných 300 m prekážok 2. miestom a piatym najlepším časom svetovej histórie 38,97. Teraz sa v konkurencii Ukrajinky Ryžikovovej, Petersenovej z Dánska a Britiek Knightovej a Nielsenovej pokúsi v premiérovom štarte na 400 m prekážok o ďalší zaujímavý výsledok.

„Rýchlostne som na tom celkom dobre, lenže na prekážkarskej štvorstovke bude kľúčové zvládnuť rytmus. Už približne viem, ako na tom som a veľmi sa teším na ďalšie preteky v Ostrave,” vravela zverenka Petra Žňavu po triumfe na 200 m (23,78) v 1. kole ligy v sobotu v Košiciach, kde Ledecká vyhrala 400 m prekážok za 58,30.

Z hviezd svetovej atletiky sa v Ostrave predstavia americký šprintér Justin Gatlin, holandská šprintérka Dafne Schippersová, či svetová rekordérka na 1500 m Genzebe Dibabová z Etiópie. Svetový rekordér na 5000 m a 10.000 m Joshua Cheptegei z Ugandy pobeží tritisícku. Ďalší rekordman Armand Duplantis zo Švédska absolvuje ďalší prestížny súboj v skoku o žrdi s Američanom Samom Kendricksom a halový svetový rekordér v trojskoku Hugues Zango z Burkiny Faso bude súperiť s dvojnásobným olympijským víťazom Christianom Taylorom.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora