Novinky - 06.07.2021 22:05

Svetová atletika opäť na obrazovkách HUSTE.tv!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

V utorok sme sledovali poslednú ostrú atletickú skúšku pred Olympijskými hrami v Tokiu. Na obrazovkách Huste.tv sme videli najlepších svetových atlétov v rámci Memoriálu Istvána Gyulaia v maďarskom Székesfehérvári. Do akcie sa zapojil aj aktuálny držiteľ svetového rekordu na 400-metrovej trati Wayde van Niekerk.

Práve táto disciplína bola čerešničkou na torte tohto podujatia. Juhoafričana vyzvali na priamy súboj americkí bežci Michael Cherry a Michael Norman, no po víťazstvo si šiel aj líder svetových tabuliek Steven Gardiner z Bahám. V rámci bohatého programu sa v priamom prenose objavilo hneď niekoľko svetových hviezd. Na mužskej stovke sa predstavil legendárny Američan Justin Gatlin. Osemstovka by mohla patriť kenskému bežcovi Fergusonovi Cheruiyotovi Rotichovi. Pestré obsadenie bude mať aj diskársky sektor vrátane švédskej svetovej jednotky Daniela Stahla. Tomu budú robiť konkurenciu Andrius Gudžius či Fedrick Dacres. V trojskoku sa očakáva súboj Huguesa Fabricea Zanga s Pedrom Pablom Pichardom, pričom chýbať nebude ani guliar Tom Walsh z Nového Zélandu.

Výrazné zastúpenie budú mať v Maďarsku aj ženy. Azda najväčším menom na štartovej listine je jamajská šprintérka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová, ktorú na stovke vyzvú hneď viaceré elitné konkurentky. Na dvojnásobnej trati nebude chýbať Bahamčanka Shaunae Millerová-Uibová či Holanďanka Dafne Schippersová. Na 400-metrovej trati sa predstaví Jamajčanka Stephenie-Ann McPhersonová spoločne s Američankou Wadeline Jonathasovou. Zaujímavo to bude vyzerať aj na prekážkových tratiach, na ktorých uvidíme Jasmine Camachovú-Quinnovú, Nadine Visserovú či domácu Lucu Kozákovú. V diaľkarskom sektore sa môžeme tešiť na Marynu Bekhovú-Romanchukovú či Nastassiu Mironchykovú-Ivanovovú. Memoriál Istvána Gyulaia komentujú dnes podvečer Andrej Fuksa a Tomáš Horváth.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora