Program
Atletika - 27.08.2021 11:28

Prekážkarka Zapletalová sezónu nekončí. Predstaví sa v Diamantovej lige

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Slovenská bežkyňa na 400 metrov cez prekážky Emma Zapletalová má za sebou nabitý rok, ktorého súčasťou boli júlové zlaté majstrovstvá Európy do 23 rokov aj olympijské hry v Tokiu. Bodku za sezónou však ešte nedala a na konci augusta sa bude konfrontovať s absolútnou atletickou špičkou v rámci mítingu Diamantovej ligy v Paríži. Pre slovenskú reprezentantku nepôjde o premiéru na podujatí tohto typu. Diamantový debut absolvovala minulý rok v Ríme, kedy s časom 56,02 obsadila siedme miesto.

Metropolu Francúzska si dlho neužije, domov leti na druhý deň po mítingu a čakajú ju klubové povinnosti. Nitrianska rodáčka, ktorá tento rok posunula slovenský rekord discipliy na 54,28 sekundy, pobeží v nabitej konkurencii po boku Američaniek Hayleovej a Littleovej, Ukrajiniek Tkačukovej a Ryžikovovej či Russellovej z Jamajky. "Nerád hovorím vopred nahlas o výkone. Už som to niekoľkokrát urobil a vypomstilo sa mi to. Poviem to takto: nech v spoločnosti najlepších prekážkariek zabehne pekný výkon a získa dobré umiestenie. Myslím si, že ešte môže dosiahnuť čas, s ktorým budeme spokojní. A okrem toho – každý štart na Diamantovej lige sú obrovské skúsenosti," cituje web Atletika.sk jej trénera Petra Žňavu.

Zapletalovej atletický program potom ešte pár týždňov potrvá, keďže v slovenskej atletickej lige reprezentuje tím ŠK ŠOG Nitra a zároveň hosťuje u našich susedov vo farbách Olympu Brno. Otvorená je pritom aj možnosť jej štartu vo viacerých disciplínach a je schopná prispôsobiť sa potrebám klubov. Podľa trénera nie je vylúčený ani jej štart na World Athletics Continental Tour v chorvátskom Záhrebe. Pokiaľ ide o Diamantovú ligu, najviac štartov má spomedzi slovenských atlétov na konte trojskokanka Dana Velďáková, ktorá sa na takomto mítingu predstavila 23krát.