Program
Atletika - 05.11.2021 13:18

Slovenská atletika má novú kráľovnú aj členov Siene slávy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

Slovenský atletický zväz vyhlasoval tých najlepších a na najvyšší stupienok po dlhých deviatich rokoch nevystúpi muž. Slovenskou atletickou kráľovnou sa stala Emma Zapletalová, ktorá ovládla jubilejný 30. ročník ankety Atlét roka a napodobnila tak Martinu Hrašnovú, Danu Velďákovú a Luciu Hrivnák Klocovú, ktoré sa z prvenstva tešili pred ňou. Európska šampiónka do 23 rokov v behu na 400 metrov cez prekážky ovládla hlasovanie pred druhým Jánom Volkom a tretím Matejom Tóthom. Obsadenie prvých troch miest teda bolo rovnaké, ako pred rokom. To sa však tešil Tóth pred Volkom a Zapletalovou.

Právo hlasovať majú zástupcovia 25 klubov, 14 novinári a 19 atletickí odborníci. Zapletalovej meno svietilo na najvyššej priečke na 36 z 58 hlasovacích lístkov. Životný rok našej prekážkarky začal už výbornými výkonmi v tom minulom. Na juniorských ME v Tallinne získala zlato v slovenskom rekorde 54,28 sekundy, navyše pri rekorde šampionátu. Olympijskú premiéru v Tokiu dotiahla do semifinále a štartovala na dvoch mítingoch Diamantovej ligy. "Aj Maťo Tóth a Jano Volko dosiahli pekné výsledky. Triumf ma preto veľmi teší. Som rada, že sa mi podarilo v hlasovaní uspieť. Hoci sú pre mňa vždy najdôležitejšie výsledky na dráhe, ocenenie Atlét roka 2021 si veľmi vážim. Je to pekná bodka za celou úspešnou sezónou," povedala pre web Atletického zväzu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Zapletalova (@emmazapletalovaa)

Dôležité miesto v ankete však mal aj legendárny chodec Matej Tóth, pre ktorého bol rok 2021 posledným v bohatej kariére. Po svojom rekordnom piatom olympijskom štarte bol uvedený do Siene slávy slovenskej atletiky, a to len ako 38-ročný. Spoločne s ním do tejto spoločnosti vstupuje aj lekár a funkcionár Alexander Binovský a univerzálka z povojnových čias Alena Hejtmánková-Holárková a bývalý diskár Ladislav Petrovič.