Novinky - 12.01.2022 08:27

Banskobystrická latka s hviezdnym obsadením a v live prenose

Huste Autor: Huste | Zdroj: JOJŠport

Banskobystrická latka bola počas svojho 27. ročníka podujatím pre virtuálne pripojených fanúšikov, no tento rok by sa do športovej haly Dukla mali vrátiť aj fanúšikovia. Tribúny, zaplnené na 25 percent, by mali prihliadať výkonom viacerých mimoriadne kvalitných skokanov, medzi ktorými sa budú vynímať mená ako Harrison, Przybylko, Palšyté a McDermottová. Vstupenky pôjdu do predaja hneď, ako nová vyhláška spresní všetky podmienky vstupu. Výškarský míting spadá do striebornej kategórie Svetovej halovej tour a konať sa bude 15. februára. V priamom prenose vám ho ponúkne televízna stanica JOJ Šport.

Pozornosť budeme venovať predovšetkým domácim skokanom. Matúš Bubeník ukončil aktívnu kariéru a zo zoznamu účastníkov vypadol. Rolu našej jednotky bude hájiť Lukáš Beer s osobným maximom na úrovni 226cm. Medzi ženami sa najviac očakáva od Tatiany Dunajskej s "osobákom" na úrovni 186cm. Banskobystrická latka je schopná prilákať popredných atlétov v tejto disciplíne a vďaka výbornej pozícii v atletickom kalendári, záujem prejavujú aj výškari z absolútnej svetovej špičky. Minuloročný výkon Blanky Vlašićovej 206 centimetrov bol najlepším výkonom roka a viac neskočila žiadna žena v Diamantovej lige ani na olympiáde. Pod Urpínom sa v minulosti už predstavili atléti zo 47 krajín a bez zastúpenia bola okrem Antarktídy len Oceánia.

Potvrdený je úradujúci majster Európy Nemec Mateusz Przybylko, mexický rekordér Edgar Rivera, ktorého si fanúšikovia môžu pamätať z minuloročného mítingu PTS, aj olympijskí finalisti Kubánec Luis Zayas a Shelby McEwen. Predvedie sa aj Američan JuVaughn Harrison, ktorý v Tokiu zaujal účasťou v skoku do výšky aj diaľky, pričom v oboch disciplínach sa zmestil do najlepšej desiatky konečného poradia. Viacerých z nich by sme našli v prvej dvadsiatke svetového poradia. Ženskú sekciu obohatí majsterka Európy spred piatich rokov Litovka Airine Palsyteová, Talianka Alessia Trostová, strieborná tokijská olympionička Nicole McDermottová a piata Eleanor Pattersonová. Na spadnutie je aj dohoda s Jaroslavou Mahučichovou.