Novinky - 21.03.2019 12:54

Homola ide do TCR Europe víťaziť

Zdroj: sita/huste

Slovenský automobilový jazdec Maťo Homola nebude v novej sezóne súťažiť v seriáli WTCR, ale bude bojovať o titul kontinentálneho šampióna v TCR Europe. To zo sebou prinieslo aj zmenu tímu, rozhodol sa pre taliansky Target competition. Do ročníka 2019 vstúpi Homola s novým autom Hyundai i30 N TCR, ktoré je podľa jeho vlastných slov najlepšie v kategórii a dáva mu veľkú šancu víťaziť.

"Pokúšali sme sa zotrvať vo WTCR, ale tímy si vyberali jazdcov zvučnejších mien z iných seriálov a pre mladých pretekárov už nezostalo miesto. Mohli sme tam byť, ale bolo by to veľmi drahé, tri či štyrikrát drahšie ako vlani a mal by som slabšie auto. Preto sme sa rozhodli pre zmenu. Zo sveta pôjdeme do Európy. Ide o seriál TCR Europe. Je tam približne 30 kvalitných jazdcov. Úroveň je porovnateľná s WTCR. Jazdí sa na krásnych tratiach a veľmi sa na to teším. Mojim cieľom je zvíťaziť, nie je o čom diskutovať. Verím si, že by sa mi to mohlo podariť," prezradil Homola smelé ambície na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ďalšou novinkou je jeho nový tím. "V TCR Europe bol o mňa veľký záujem. Mohli sme si určiť podmienky a verím, že sme si vybrali najlepšie. Ide o taliansky tím Target competition. Je tam veľmi príjemná atmosféra rodinného tímu s veľkou tradíciou," dodal.

WTCR Europe 2019 má v itinerári sedem pretekov. Sezóna štartuje už 27. apríla na maďarskom Hungaroringu, záver ročníka je naplánovaný na 13. októbra na okruhu v Monze v Taliansku. Pretekať sa bude aj v Belgicku, Rakúsku, Španielsku a dvakrát v Nemecku. Tím Maťa Homolu pilne pracuje aj na popularizácii motošportu na Slovensku.

"Chcem sa viac spojiť s fanúšikmi a ľuďmi, ktorí ma sledujú. Budeme aktívnejší na sociálnych sieťach, vždy so mnou bude chodiť človek, ktorý sa o to bude starať a prinesie ľuďom najaktuálnejšie informácie či zaujímavosti zo zákulisia. TCR Europe vysiela všetky preteky naživo na facebooku," povedal 24-ročný Bratislavčan.

O čo najlepšie výsledky bude bojovať na automobile Hyundai i30 N TCR. "Auto je veľmi krásne, okrem toho je však aj najlepšie v TCR. Som rád, že konečne po dvoch rokoch mám konkurencieschopné vozidlo. To je veľmi dôležitá súčasť v boji o dobré umiestnenie," vyhlásil Homola, ktorý sa zároveň stal ambasádor Hyundai N pre Slovensko.

"TCR Europe s Maťom je pre nás veľmi atraktívna záležitosť. On je talentovaný a skvelý športovec. Sme radi, že ho môžeme podporovať a veríme, že mu naše auto pomôže. Na spolupráci sme sa dohodli veľmi rýchlo. Verím, že naše partnerstvo bude veľmi úspešné," povedal marketingový manažér spoločnosti Hyundai Slovensko Marek Kopča.

Itinerár TCR Europe 2019:
27. - 28. apríla - Hungaroring, Maďarsko
25. - 26. mája - Hockenheimring, Nemecko
8. - 9. júna - Circuit De Spa-Francorchamps, Belgicko
13. - 14. júla - Red Bull Ring, Rakúsko
3. - 4. augusta - Motorsport Arena Oschersleben, Nemecko
21. - 22. septembra - Circuit de Barcelona Catalunya, Španielsko
12. - 13. októbra - Autodromo di Monza, Taliansko